A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Vasas II. elvitte a három pontot

Az NB III. Dél-Keleti csoportjában a KTE II. a Vasas II. ellen szállt harcba a pontokrét hazai pályán. Bár a vezetést korán sikerült megszerezni, Németh mesterhármasával fordítottak az angyalföldiek.

Virágh Ferenc fiatalok mellett két túlkorosra számíthatott ezúttal visszajátszóként, Mihajlo Meszhi mellett Papp Milán sérülés után térhetett vissza, egyelőre egy félidő erejéig. Mellettük Berki Marcell és Vattay Márton is hasonló játékidőt kapott ezúttal a megbeszéltek szerint a tartalékcsapatban.

Hazai helyzettel indult a meccs, a 4. percben Berki léphetett ki, egy csellel úgy tűnt, hogy Bánfalvi kapust is átverte, ám a Vasas hálóőre még vissza tudott nyúlni lövésére. Ezt Vasas helyzetek követték, Győrinek egy közeli lövést kellett megfognia egy beadás után, majd egy újabb szélről bejövő labdát Németh vágott fölé az első negyedóra végén. A 14. percben szép hazai akciót jegyezhettünk fel, Kovács lekészítése után Meszhi lőtt 16 méterről, de a kapus kitolta a bal alsóból. A szöglet után viszont jött a gól: Kovács szögletét Papp csúsztatta meg, majd a hosszún érkező Polyák ballal lőtte azt vissza a kapu irányába, a labda végül Puskásról pattant be (1-0). A Vasas gyorsan rákapcsolt az egyenlítés érdekében, Győrinek egy jó fejest kellett védenie, de a 24. percben már tehetetlen volt, egy jobbról középre lőtt szabadrúgást a leshatáron mozgó Németh csúsztatott a hálóba (1-1). A félidő legvégén aztán fordított a vendég gárda, megint egy szabadrúgás érkezett középre, Győri az első lövést még védte, de a kipattanót Németh a léc alá rúgta. A második félidő elején aztán Németh mesterhármasig jutott, egy indítással egyedül lépett ki, lerázta védőjét, majd Győrit átverve a kapuba passzolt (1-3). Mint később kiderült, ezzel a végeredményt is kialakította.

– Jól kezdtük a mérkőzést, egy pontrúgás után hamar előnybe is kerültünk. Utána viszont belementünk egy adok-kapokba, ami teljesen elvitte a fejeket, ezt meg is büntette a futball. Két pontrúgásnál is elméláztunk, így a Vasas még a szünet előtt fordított. A félidőben igyekeztem rendet rakni a fejekben, de ez nem sikerült. Nem játszottunk jól, a ritmust sem találtuk, ebben persze a Vasas is benne volt, így gratulálnunk kell nekik – értékelt Virágh Ferenc. 

Kecskeméti TE II. – Vasas II. 1-3 (1-2)

Kecskemét, 200 néző. V: Sipos (Pálinkás, Dudás)

KTE II.: Győri – Czenky (Balla 63.), Goretich (Balis 72.), Murár, Berki (Ruzsa 53.), Polyák, Meszhi, Papp M. (Kovács P. 46.), Molnár M., Kovács K., Vattay (Kárpáti 46.). Vezetőedző: Virágh Ferenc

Vasas II.: Bánfalvi – Puskás, Farkas J., Hős (Forgó 57.), Németh B. (Borgula 74.), Barkóczi (Kalmár 57.), Szabó B. (Pócs 74.), Mikolay, Feledy, Rideg (Szilvási 64.), Molnár Cs. Vezetőedző: László András

Gól: Puskás (14. – öngól), Németh B. (22., 45., 48.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók