A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A végén nyílt ki a gólzsák, hetet rúgtunk a Taksonynak

Az NB III. közép csoport 35. fordulójában a Taksony SE volt a KTE HUFBAU ellenfele a Széktói Stadionban. Az első félidőben szinte el voltunk átkozva a kapu előtt, de a hajrában azért megnyílt a gólcsap.

Már a 2. percben vezetést szerezhettünk volna, hiszen Constantinescu egy jó kiugrás után még a kapus mellett is elhúzta a labdát, de lövését valahogy még visszaérve kiütötte Horváth. A 4. percben már Kotroczó előtt volt ott a sansz, de Puskás beadását fölé fejelte, ahogy nem sokkal később Károly szögletét Szalai is. A 10. percben szerencsénk is volt, Fekete Olivér némi szerencsével került nagy helyzetbe, de végül mellé lőtt. A folytatásban is nyomtunk, a 32. percben például előbb Károly, majd Puskás lövését vágta ki egy védő a kapu torkából, ezt követően azért Mészárosnak is volt dolga egy jó átlövésnél. A végén már vágta a háló a vendégek hátát, a 36. percben Puskás lőtte fölé közelről Károly beadását, majd a 39. percben Szalai, a 40. percben Vágó fejelt, végül a 45. percben Károly szabadrúgása a kapufán csattant. A kitartásnak meglett a gyümölcse, a hosszabbításban egy újabb jó pontrúgás után Asztalos gyötörte be valahogy a labdát (1-0).

Fordulás után maradt a kecskeméti fölény, az 58. percben be is találtunk, de Constantinescu gólját nem adta meg a játékvezető. A 66. percben növeltük az előnyt, egy kifejelt labdát Asztalos tett maga elé, majd hatalmas gólt lőtt 20 méterről a léc alá (2-0). A Taksony tartotta magát egészen a hajráig, de akkor már érezhető volt, hogy elfáradtak a folyamatos nyomás alatt, ekkor ki is nyílt a kecskeméti gólzsák. A 83. percben Kotroczó fejelte a kapuba Tóth beadását (3-0), majd egy perccel később a 17 esztendős debütáló, Győri bólintotta a hálóba Nagy szögletét (4-0). Ezután még egy mesterhármasra is volt idő, Tóth ugyanis három beadást is a hálóba bólintott, kialakítva a 7-0-os végeredményt.

Nagyon értékes három pontot szerzett ezzel csapatunk, ugyanis az éllovas Iváncsa 1-0-ra kikapott Dunaújvárosban, míg a harmadik Dabas 1-1-es döntetlent játszott otthon a Honvéd II. ellen. Szabó Tibor csapata vasárnap 18 órakor az RKSK vendége lesz a fővárosban, immáron újra éllovasként, kettő pontos előnnyel.

KTE HUFBAU - Taksony SE 7-0 (1-0)

Kecskemét, v: Dobai János (Bereczki Bence, Halász József)

KTE: Mészáros - Kotroczó, Grünvald (Asztalos 22.), Károly, Puskás Z. (Tóth 46.), Szalai, Koszó, Vágó (Gál 60.), Ludasi (Nagy 81.), Puskás G., Constantinescu (Győri 81.). Vez

TSE: Horváth D. - Bacskai, Cseri, Fekete M. (Fekete B. 59.), Szabó N. (Schmid 78.), Fekete O. (Iványi 78.), Király, Bogár, Félegyházi (Varga 46.), Vekker (Takács 70.), Sámson.

Gólszerzők: Asztalos (45 + 2., 66.), Kotroczó (83.), Győri (84.), Tóth (87., 91., 93.)

Sárga lap: Puskás Z. (30.), Vágó (48.) ill. Vekker (65.)

Szabó Tibor, a KTE HUFBAU vezetőedzője: - Nehéz volt az első félidő, ellenfelünk nagyon motivált volt. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket rendre ki is hagytuk, lélektani szempontból nagyon jókor jött nekünk, hogy a hosszabbításban még be tudtunk találni. A második félidő sem indult egyszerűen, de a második gól után azért már azt éreztem, hogy itt nem lehet probléma. Fontos volt számunkra, hogy ne kapjunk gólt, ahogy annak is örülünk, hogy ennyit szereztünk.

Seres Zsolt, a Taksony SE vezetőedzője: - Sajnos a nehézségeket most túl kell élnünk. Kecskeméten is felvállaltuk a saját játékunkat, de a végére elfáradtunk, ezt hűen bizonyítja az, hogy sorban kaptuk a pontrúgások után a gólokat. Ez már a koncentráció hiánya. A 82. percig jól tartottuk magunkat, de sajnos ilyen a futball.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók