A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Akadnak hiányzók mindkét oldalon a rangadó előtt

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a Szombathelyi Haladást fogadja hétfő este 20 órakor. Ez lesz ebben az évben az utolsó hazai mérkőzés a Széktói Stadionban, mely előtt mindkét együttesnek vannak azért gondjai.

Nyugodtan kijelenthető, hogy a KTE és a Haladás is magasan túlszárnyalja azokat a célokat, melyeket a szezon előtt vártak a csapatoktól. Szabó István csapata továbbra is a tabella harmadik helyén áll, tartva a lépést a két toronymagas esélyesnek számító Diósgyőrrel és Vasassal, míg a Haladás sokáig vezette is a tabellát. A Hali egy rendkívül fiatal együttes, de ez csak részben igaz, hiszen tehetséges játékosaik mellett olyan válogatott múlttal is rendelkező meghatározó embereik vannak, mint Devecseri Szilárd, Guzmics Richárd, Rózsa Dániel, vagy éppen Bosnjak Predrag. Németh Szabolcs együttese sokáig a kitűnő védekezésének köszönhette jó szereplését, kapott gólok tekintetében továbbra is élen áll az egyébként negyedik szombathelyi gárda.

A szezon végéhez közelítve egyik csapat sincs könnyű helyzetben, hazai oldalon Vágó Levente, Szalai József és Lukács Dániel hiányzott kényszerű okokból az utóbbi egy hétben, de több futballista játéka is kérdéses a hétfői bajnoki előtt. Hasonló cipőben jár a Haladás is, ahol a mérkőzés előtt jelen állás szerint hét hiányzó lehet.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Nyolc napon belül ez lesz a harmadik mérkőzésünk, ami szezon ezen szakaszában már nem könnyű. Minden csapatnak vannak problémái, így nekünk is, sajnos nem feltétlen a szakmai stábon múlik már, hogy milyen összeállításban szeretné pályára küldeni a csapatot, hanem azon, hogy adott játékos egészségügyi állapota engedi-e ezt. Egységes és jó csapatnak tartom a Haladást, teszik is a filozófiájuk. Akadémiájukról rengeteg tehetséges játékost építenek be, akiknek a fejlődését komoly rutinnal rendelkező játékosok segítik. Ebből kijött egy jó egyveleg, minden előnyével és hátrányával. Picit több időnk volt most a hétfőre tekintettel, többet foglalkozhattunk a taktikával, regenerációval is. Szeretnénk az utolsó hazai meccsen győzelemmel kiszolgálni kitartó szurkolótáborunkat, az ő támogatásuk sokat segített nekünk egész ősszel. Nehéz lesz, hiszen ez a hétfő esti időpont nem igazán kedvez senkinek sem, de alkalmazkodnunk kell. A filozófiánk eddig is az volt, hogy csak a következő meccsre készültünk, ez nem változott, szeretnénk az élbolyban maradni.

Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője: – Ez a hét nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de itt a lehetőség javítani. Amit eddig a csapattal elértünk, az nagyon pozitív, bízom benne, hogy Kecskemétről is elhozzuk a három pontot. Ellenfelünk jó futballt játszik, fizikálisan erős csapat. Kombinációs játékra törekszenek, rengeteg beadással, de ha ezt hatástalanítani tudjuk, akkor kapott gól nélkül zárhatunk. Amennyiben feljavul ehhez a támadójátékunk, illetve a helyzeteinket kihasználjuk, akkor három ponttal térhetünk haza. Sok a hiányzónk, hiszen Szekér Ádám, Devecseri Szilárd, Délczeg Gergő, Tóth Máté és Kállai Kevin sérült, míg Németh Milán és Kiss Bence eltiltott. Itt a lehetőség azok előtt, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

Szurkolói információk

Jegyek

A Merkantil Bank Ligában három jegykategória elérhető a Széktói Stadionban: felnőtt, diák és nyugdíjas. A felnőtt belépők egységesen 1000 forintba kerülnek majd, míg érvényes diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, vagy 65 év felettieknél személyi igazolvány felmutatása esetén 500 forintot kell majd fizetni a pénztárakban.

A 14 éven aluliak számára továbbra is ingyenes marad a mérkőzések látogatása, de regisztrációs jegyet nekik is kérni kell a pénztárakban.

Beléptetési szabályok, stadion megközelítése

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is az 1-es 2-es kapu és pénztárai üzemelnek majd, illetve nyitnak ki egy órával a kezdés előtt.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jelenlegi szabályozások értelmében a sporteseményeket továbbra is csak védettségi igazolvány felmutatásával, vagy applikáción keresztüli bemutatással lehet látogatni, illetve a 18 éven aluli oltatlanok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével léphetnek be a stadionba, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz a belépésnél.

Arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint érkezzenek legalább 20 perccel a kezdés előtt. A megváltott jegyek egyszeri belépésre jogosítanak fel, éppen ezért kérjük drukkereinket, hogy a mérkőzés vége előtt ne hagyják el a létesítményt. Dohányozni a lelátón nem, csak a kijelölt dohányzó helyeken van lehetőség a stadionban. 

Fontos információ, hogy a Széktói Stadionban csak készpénzzel lehet fizetni.

Információk a vendég drukkereknek

A vendég szurkolók számára külön szektor van kijelölve a Széktói Stadionban, ez a 3-as kapun keresztül közelíthető meg, mely mellett parkoló is található. A hazai és vendég jegyárak, kedvezmények, jegyvásárlási és beléptetési szabályok egységesek, a vendégszektorban külön büfé és mosdó is üzemel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók