A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Asztalos Dávid is Kecskeméten folytatja

Ahogy azt már Zoran Kuntics a Szeged-Csanád GA elleni edzőmeccs után előrevetítette, hétfőn egy komoly erősítést jelentő, tapasztalt játékossal sikerült megállapodnunk a folytatásról. Asztalos Dávid az NBII-ből érkezik.

Asztalos Dávid és Telek Zoltán ügyvezető

A 24 esztendős Asztalos Dávid Cegléden kezdett el futballozni, tehetségére azonban nagyon korán felfigyeltek az MTK-nál, így 2009-ben le is igazolták. A gólerős csatárként elkönyvelt játékos szép számmal termelte is a gólokat, az utánpótlás-válogatottban is számítottak rá, mígnem 2013-ban nagyot fordult vele a világ. Innentől ugyanis a védelem közepén találták meg helyét, de a váltás olyannyira jól sikerült, hogy bemutatkozhatott az NBI-ben is a kék-fehérek színeiben. A 2014/2015-ös szezonban az NBII-es Ajkánál pallérozódhatott tovább Asztalos, ahol már alapembernek számított, közben a korosztályos nemzeti együttesben is fontos láncszem volt. Ajka után Paksra vezetett az útja, ahol további négy élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, 2016-ban aztán hazatért Ceglédre. Nevelő klubjában két és fél szezonon keresztül alapember volt, az első évben védőként, a másodikban támadóként is, amit 12 góllal hálált meg. Szezon közben az NBII-es újonc Monorhoz igazolt, a mögöttünk hagyott bajnokságban 29 találkozón 3 gólig jutott.

Asztalos Dávid szerződése aláírása után nyilatkozott:

„Örülök, hogy itt lehetek! A KTE tulajdonképpen úgy jött képbe számomra, hogy már voltam Zoran játékosa Ajkán, ő keresett meg most is engem, hogy szeretne a csapatában tudni. Örömmel vettem a felkérést, hiszen a Kecskemét egy NBI-es múltú klub, melynek nem az NBIII-ban van a helye, hanem sokkal feljebb. Remélem, ehhez én is hozzá tudom segíteni a csapatot. Ami a posztomat illeti, most már úgy vagyok vele, hogy ahol számítanak rám, azt próbálom megoldani. Ez jó egyébként, mert több poszton is segíthetek. Legutóbb védőt játszottam, de megvan minden pozíciónak a maga szerepe és szépsége. Zoran biztosan el fogja mondani, hogy mit vár tőlem.”

Asztalos Dávid statisztikái:

NBI: 5 meccs/0 gól

NBII: 118/20

NBIII: 24/1

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók