A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az Argos Állatvédelmi Egyesületet támogattuk

Még augusztusban kezdett gyűjtésbe kapusunk, Varga Bence kezdeményezésére a csapat, hogy egy állatokért dolgozó egyesület munkáját támogassa. Végül az Argos Állatvédelmi Egyesületnek szállítottuk el az adományokat kedden. 

Az egyesület öt, míg maga a kutyaiskola már tizenhárom éve működik Kecskeméten. Tevékenységiköreik közé tartozik a rossz körülmények között tartott állatok figyelemmel kísérése, ellenőrzése és szükség esetén intézkedés a megfelelő állattartás érdekében; ideiglenes befogadó helyek létrehozása; ivartalanítási akciók szervezése, lebonyolítása; problémás kutyák rehabilitálása; állatvédelmi előadások szervezése, lebonyolítása; menhelyek, sintértelepek, ebrendészeti telepek és egyéb létesítmények látogatása és szakmai tanácsadása problémás kutyák esetében. Az egyesület emellett a járványhelyzet során is segítséget nyújtott, akár családok számára is, illetve több iskolával is szerződésben állnak, ahol állatvédelmi előadásokat tartanak díjmentesen.  

Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke: - Az iskola volt hamarabb, ugyanis annak idején még nem gondolkodtam egyesületben. Akkor is segítettünk már menhelyeknek díjmentes, vagy kedvezményes képzésekkel. Vallom, hogyha van egy problémás kutya, akkor meg kell és meg is lehet nevelni, egy kölyökkutya esetében minden hiba abból fakad, hogy valami el lett rontva menet közben. A fő profilunk az állatvédelmi oktatás, táborok szervezése, ahol saját anyagból dolgozunk, ezt meg is kapják a résztvevők. Sokszor szervezünk mi is gyűjtéseket, a járványhelyzetben magán családoknak is igyekeztünk segíteni, ahol probléma történt esetleg a munkahely elvesztése miatt. Idősek otthonába is jártunk, amíg lehetett a járvány előtt, illetve rengeteg iskolával vagyunk kapcsolatban, igyekszünk ott segíteni, ahol lehet. Minden segítséget örömmel veszünk, már az is annak számít, ha valaki segít nekünk a szabadidejében, akár a gyűjtések során, akár az iskolában. Köszönjük a csapat támogatását is!

Varga Bence, a KTE HUFBAU kapusa: - Szerettünk volna minél több helynek segíteni, pont ezért választottuk az egyesületet. Biztosan tudom, hogy ennek az adománynak jó helye lesz, a menhelyektől kezdve a nehéz helyzetbe kerülő magánszemélyeken át nagyon sokaknak tud majd segíteni az Argos Állatvédelmi Egyesület. Én mindenképpen szeretnék részt vállalni a jövőben is a munkájukból, mert becsülendő, amit tesznek. A csapat maximálisan a gyűjtés mögé állt, nagyon meg vagyok elégedve azzal, ahogy összefogtunk most a pályán kívül is. Sok helyre eljutott a futball közegben ennek a gyűjtésnek a híre, még a PMFC-től is volt játékos, aki megkeresett és beszállt. 

Aki szívesen támogatná az egyesület munkáját, hivatalos honlapjukon, illetve közösségi oldalukon is tájékozódhat. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók