A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az első tavaszi siker a cél Újpesten

A KTE HUFBAU vasárnap 11:00-kor az Újpest FC II. vendégeként lép pályára a fővárosban zárt kapus mérkőzésen. A „kis” Újpest ellen legutóbb sikerült megszerezni a három pontot, most ismét nagy szükség lenne rá.

A hazaiak fiatal csapata azon az úton halad, melyen szinte az összes NBI-es tartalék, nyár óta egyre inkább összeérnek a fiatalok, így egyre keményebb diót jelentenek mindenki számára. Az újpestiek esetében ez azért is nagy szó, mert kevésbé számíthatnak visszajátszókra, tényleg a fiatalok kapnak főszerepet, akik közül néhányan már az NBI-ben is bemutatkozhattak. Ellenfelünk eddig két döntetlent játszott a tavasz folyamán, előbb a mini derbin a Fradi II-vel (3-3), majd a paksi tartalékkal is (0-0), most azonban hiányzóik is lesznek várhatóan. 

Mundi Viktor (Újpest FC II.): - Sajnálom, hogy nem volt mód halasztásra, több játékos küzd ugyanis a vírussal. Ez a csapatunkat olyan szinten nem érinti, hogy nem fenyeget az a veszély, hogy nem tudunk kiállni, ugyanakkor gondolnunk kell az ellenfelekre is. Ezzel együtt megértjük a Kecskemét álláspontját is. A mezőny legjobb csapatával találkozunk, ezt bebizonyították ellenünk is már. Mindkét csapat döntetlenekkel kezdett, szerintem egy nyílt találkozó lesz, de ha jó mérkőzést tudunk játszani, nekünk már az is öröm lesz. Megpróbáljuk a lehető legjobban megizzasztani az ellenfelet.

Gombos Zsolt együttese szintén két döntetlennel kezdett – 0-0 Pakson, majd 1-1 a Váccal – így egyelőre első tavaszi sikerére hajt a KTE HUFBAU. Egyelőre pont ott hiányzik a kellő élesség, ahol eddig ezzel gond nem volt: az ellenfél kapuja előtt, hiszen két meccsen csak egy büntető gól jött össze. A cél természetesen az volt a héten, hogy ebben előre lépjen a társaság. Könnyű dolga most sem lesz a stábnak, hiszen a támadószekcióból Tóth Dániel eltiltás miatt fog hiányozni, jó hír azonban, hogy Nagy István visszatérhet sérülése után, így akár tétmeccsen is bemutatkozhat. Hazai pályán egyszer már legyőztük az Újpestet ebben a bajnokságban, akkor 4-1-re tudtunk nyerni.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): - Nehéz mérkőzésre számítok, mert most egy olyan passzban voltunk az első két mérkőzésen, amikor hiányzott a csapatból az átütő erő. Kialakítjuk a helyzeteket, de az utolsó momentumok valamiért sohasem stimmeltek. Ebben mindenképpen fejlődést és változást várok, mert ránk azért jellemző volt a góltermelés. Annak ellenére is mondom ezt, hogy több támadónk is hiányozni fog, aki viszont játszik, annak meg kell oldania ezt. Emellett több szervezettséget várok. Azt vettem észre, hogy nagyon rohanunk, viszont a győzni akarás nem mehet a szervezettség rovására. Erre is nagy hangsúlyt fektettünk a héten, hogy elsősorban a stabil védekezésből vezessünk sikeres támadásokat.

A mérkőzésről kizárólag szöveges eseménykövetés lesz, mely Twitter oldalunkon lesz követhető.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók