A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az ESMTK ellen nyertünk idegenben

Szerdán idegenben lépett pályára a Kecskeméti TE, csapatunk a keleti csoport tavalyi bronzérmesét, az ESMTK-t verte meg hátrányból fordítva.

Jól indult számunkra a találkozó, hiszen az első helyzet Babolek előtt adódott, aki jobbról húzott befelé, azonban ballal a kapu fölé lőtt. Ezután inkább mezőnyben zajlott a játék, a kapuk előtt nagyobb lehetőség nem alakult ki. Az ESMTK némileg a semmiből szerezte meg a vezetést, Slezák végezhetett el szabadrúgást 17 méterről, amit a sorfal felett a jobb felsőbe tekert (0-1). A gól után akadt egy nagy helyzete is a pesterzsébetieknek, de ziccerben nem talált kaput a hazai támadó. Éledeztünk mi is, egyre több veszély volt a játékunkban, aminek az egyenlítés lett a jutalma. Tamaskó ment el a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd Baboleket szolgálta ki, aki a léc alá bombázott (1-1). Szünet előtt Kunságinak kellett még egy kevésbé veszélyes hazai lövést megfognia, míg a másik oldalon Vágó fejelt egy pontrúgás után, éppen a kapus kezei közé.

A második félidőben jöttek a cserék mindkét oldalon, eleinte helyzetből is kevesebbet láthattunk, de Boda 16 méteres bombájánál bizony ismét megmutatta Kunsági, hogy a bravúrok is benne vannak. Mi is odaértünk a másik kapu elé, Barna lőhetett közelről, de egy védő lábáról az oldalhálóba pattant a játékszer. A győztes gólt végül meg is szereztük, Vágó jobb alsóba tartó löketét ugyan kitolta a kapus, de a kipattanóra Barna startolt rá, aki közelről be is préselte a labdát (1-2).

Pozitívum, hogy hosszabb kihagyás után Selyem Zsolt is pályára léphetett, aki a héten kapcsolódott be a csapattal közös edzésekbe. Zoran Kuntics ismét sok fiatalnak adott bizalmat, hiszen a KTE LA akadémistái közül Szabó Gergő, Hirman Kristóf és Szalai József ezúttal is pályán volt, míg Berta Csaba most debütált a felnőtt csapatban. A keretben először volt ott Barkóczi Ádám is, aki később mutatkozhat be.

ESMTK – Kecskeméti TE 1-2 (1-1)

Edzőmeccs, Pesterzsébet

KTE: Kunsági – Tamaskó, Nánási, Fehér, Grünvald, Hegedűs, Vágó, Asztalos, Barna, Babolek, Peres.

Csere: Berta (kapus), Szabó G., Hirman, Szabó D., Szalai, Kéri, Selyem

Gól: Slezák ill. Babolek, Barna

Zoran Kuntics (KTE): Most sem az eredmény volt a legfontosabb, inkább arra voltam kíváncsi, hogy a keddi edzésekre miként fognak reagálni a játékosok. Nehezek voltak, ennek ellenére a fáradtság annyira nem látszott rajtuk. Kevesebben vagyunk most, úgyhogy összességében elégedett vagyok a látottakkal, labdabirtoklásban is játékban is jó teljesítményt nyújtottunk. Mindig jó nyerni, pláne egy olyan csapat ellen, mely kimondottan a feljutást tűzte ki célul, de megint mondom, nem az eredmény volt a lényeg. Sok fiatal léphetett pályára megint, Berta Csabi most debütált a felnőttek közt, amihez gratulálok neki! Szeretnénk őket is beépíteni, ezek az edzőmeccsek arra is jók, hogy kis rutint szerezzenek. Itt megmutathatják, hogy lehet számítani rájuk. Elégedett vagyok eddig a heti munkával, csütörtökön kicsit könnyebb nap jön, után aztán készülünk az NBII-es Dorog ellen, ami szintén nem lesz könnyű menet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók