A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az Iváncsa nyerte a csatárok nélküli csatát

Érdekes összecsapással folytatódott az NBIII. a Kecskeméti TE számára, csapatunk az Iváncsa volt. A találkozó pikantériáját az adta, hogy mindkét együttes házi gólkirálya hiányzott, Szabó Tibor ráadásul egyetlen támadóra sem számíthatott vasárnap.

Balog Marcell térdsérüléssel bajlódik, a baj ráadásul elsőre nagynak tűnik, így könnyen lehet, hogy további heteket lesz kénytelen kihagyni, erre további orvosi vizsgálatok után kapunk biztos választ. Nem könnyítette meg helyzetünket az sem, hogy Vladul Stefan sem volt bevethető, így kényszerű okokból Markó Ádám kezdett center pozícióban. Hasonló gondjai voltak a hazaiaknak is, náluk Balogh László sárga lapok miatt volt kénytelen pihenni, Folmer Krisztián sérült. 

A meccset mi kezdtük jobban, a 4. percben Markó lépett ki, de ballal a hosszú alsó mellé lőtt. Az első negyedórában további lehetőségeink is voltak, de Selyem sem tudott kaput találni ígéretes helyzetben, majd Markó próbálkozását is kipiszkálta valahogy Dániel. A félidő nagy részében inkább mezőnyben zajlott a játék, meddő fölényt tudtunk kiharcolni, de pontrúgásaink veszélytelenek voltak, az Iváncsa csak egy veszélytelen átlövést tudott felmutatni. Két alkalommal erősen gyanús helyzetben pattant a labda a hazai védők kezére, de a játékvezető sípja néma maradt, a 36. percben aztán kis híján öngóllal kerültünk előnybe. A semmiből a KSE is betalálhatott volna a félidő végén, egy középre lőtt labdára Bognár robbant be, de Mészáros fölé tolta kapáslövését.

A második félidőben némileg szerkezetet váltottunk, Selyem lépett feljebb, de igazából mindkét csapat játékán látszott, hogy nagyon hiányoznak a góllövők. Többnyire mezőnyben zajlott a játék, továbbra is vendég fölénnyel, de a kapuk előtt elfogyott a tudomány, a hazaiak főleg előre vágott labdákkal próbálkoztak már. A félidő közepén picit bátrabb lett ellenfelünk, aminek meg is lett az eredménye, a menteni igyekvő Farkas elé ugrott be Bognár, akit a labda érintésével ugyan, de eltrafált játékosunk, a játékvezető itt már befújta a büntetőt. A labda mögé Büki állt, aki nem is hibázott a 72. percben (1-0). Nagy erőket mozgósítottunk a hajrára, a 84. percben Farkas fejesénél közel is jártunk az egyenlítéshez, de Dániel kiütötte a játékszert a léc alól, három perccel később aztán eldőlt a meccs. Mészáros ugyan Cseszneki átlövését még fölé tolta egy kontra után, de a szöglet utáni kavarodásból a csereként beálló Berényi bepofozta valahogy a labdát (2-0).

Iváncsa KSE – Kecskeméti TE 2-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 9. forduló

Iváncsa: Dániel – Madarász, Kertai, Aradi, Fekecs – Büki (Huszty 77.), Pribék – Szauter (Varga 60.), Szántó, Cseszneki – Bognár (Berényi 72.).

KTE: Mészáros – Bagó, Urbán, Farkas, Zámbori – Szabó (Nemesvári 76.), Nádudvari, Zámbó (Kitl 83.) – Tóth (Takács 65.), Markó, Selyem.

Sárga lap: Kertai, Cseszneki, Büki ill. Farkas, Zámbó

Gól: Büki (73. – büntető), Berényi (87.)

A Kecskeméti TE maradt a tabella 11. helyén, október 14-én (vasárnap) a SZEOL-t fogadjuk a Széktóiban 14:30-kor.

Domján Attila (Iváncsa): Kielemeztük a Kecskemét játékát és meglepődtünk, mert pont azt beszéltük a csapattal a meccs előtt, hogy az egyik legkulturáltabban, legjobb felfogásban játszó csapat szerintem az NBIII-ban. Nem a „bekkelős” focit játszák mindenáron, hanem van labdakihozatal, van letámadás, visszatámadás, agresszívek és gyorsak. Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, egál szagú volt, azt beszéltük a félidőben is, hogy aki az első gólt szerzi, az nagy valószínűséggel nyerni is fog. Örülünk, hogy mi lettünk azok!

Szabó Tibor (KTE): Nem vagyunk könnyű helyzetben. Azt gondolom, hogy jobban futballoztunk ellenfelünknél, sajnálom, hogy egy tizenegyes dönt el egy ilyen mérkőzést. Főként azért, mert véleményem szerint nekünk két büntetőt sem adott meg a játékvezető. Nemcsak ebben keressük a hibát, de azt kijelenthetjük, hogy nem tisztelik kellően a KTE nevet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók