A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az NB II-ben veretlenek maradtunk a Fradi ellen

Vasárnap 16:30-kor a Ferencváros látogat a Széktói Stadionba, ennek apropóján felelevenítettük két klub közös múltját. Az NB II-ben és az NB I-ben is emlékezetes sikereket arattunk a zöld-fehérek ellen, először a másodosztályú múltra fogunk visszatekinteni.

Barna Zsolt és Tököli Attila csatáznak az első KTE-FTC derbin 2006-ban

A két klub természetesen nagyon sokáig nem szerepelt egy osztályban, és érdekes módon végül nem a KTE feljutása, hanem az FTC 2006-os visszasorolása hozta meg az első meccseket. A Fradit akkor nagy felzúdulást kelte zártak ki az NB I-ből az NB II-be, ennek megfelelően keretük tele volt válogatott játékosokkal a másodosztályban is. Tököli Attila, Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Laczkó Zsolt és Balog Zoltán sem szorult különösebb bemutatásra 16 évvel ezelőtt a teljesség igénye nélkül, sokan hibátlan bajnoki címet jósoltak akkor a Fradinak.

2006 szeptember 16-án aztán csordultig megtelt Széktói Stadion hazai és vendég oldalon is. Az FTC hibátlan teljesítménnyel érkezett Kecskemétre, és gyorsan emberelőnybe került, de Csordás góljával mégis KTE góllal indult a meccs. A szünet végén fordítottak a vendégek, de a mérkőzés legvégén Ballal Mihály találata kecskeméti pontszerzéshez vezetett (2-2). A Fradi tavaszig veretlen maradt így is a bajnokságban, ám 2007 áprilisában jött az igazi meglepetés, Csordás egy és Yannick két góljának hála a győzelem is összejött idegenben (1-3).

Kecskeméti öröm a hazai pontszerzés után

A Ferencváros maradt a másodosztályban, és hogy ez további két évet jelentett számukra, még inkább a kecskeméti játékosoknak volt köszönhető. Tomiszlav Szivics csapata előbb hazai pályán nyert ősszel 4-0-ra lehengerlő játékkal, majd a tavaszi visszavágón idegenben 2-1-re, amivel tulajdonképpen megtette a legfontosabb lépést, így végül magabiztos teljesítménnyel, 97 éves története során először feljutott a KTE az NB I-be. A Ferencváros végül harmadik nekifutásra visszatért oda, ahová mindig is tartozott, és a két klub további 12 mérkőzést vívott egymással az élvonalban 2008 és 2015 között, melyre hamarosan külön cikkben térünk vissza.

NB II-es meccstörténelem:

2006.09.16.: KTE – FTC 2-2 (Gól: Tímár, Bartha ill. Csordás, Balla)

2007.04.14.: FTC – KTE 1-3 (Gól: Lipcsei ill. Yannick 2, Csordás)

2007.10.13.: KTE – FTC 4-0 (Gól: Yannick 2, Kormos, Kopunovics)

2008.05.01.: FTC – KTE 1-2 (Gól: Ndjodo ill. Montvai 2)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók