A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az ötödik mérkőzés jön a Mezőkövesd ellen az NB I-ben

Vasárnap 14:15-kor a Mezőkövesd lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. A két együttes ötödik alkalommal találkozik az élvonalban, ahol eddig teljesen kiegyenlített ez a párosítás.

Először a 2007/2008-as idényben szerepelhetett az NB II-ben egy osztályban a két klub, és kecskeméti szempontból az az idény kifejezetten emlékezetes volt. Először akkor is a 3. fordulóban találkoztak a felek, ahogy idén, s 3-2-es sikerünk az első győzelmet jelentette a szezonban. A remek „tavaszi hadjárat” során a zsinórban elért 14 győzelem egyikét is Mezőkövesden arattuk, de alaposan meg kellett dolgozni a három pontért ekkor is az újonc ellen, Farkas István a hajrában fejelte be a 2-1-es sikert jelentő győztes gólt.

A szezon végén a Mezőkövesd kiesett, míg a KTE feljutott, így sokáig elkerülték egymást a felek. 2013-ban megnyerte a másodosztály küzdelmeit ellenfelünk, így újra összecsaphattunk velük. Az odavágó bizony kellemetlen élmény lett számunkra, mert a Mezőkövesd 6-2-re nyert a Széktói Stadionban úgy, hogy kilenc emberrel fejeztük meg a mérkőzést. A visszavágó viszont kecskeméti sikert hozott, Bebeto góljával győztünk 1-0-ra idegenben, és a Zsóry a szezon végén kiesett. 2016 óta viszont újra folyamatosan tagja az NB I-nek, míg nekünk 2015-től 2022-ig nagy utat kellett bejárni.

Idén már kétszer találkoztak a csapatok, hazai pályán Katona Bálint korai fejesével 1-0-ra nyerni tudtunk a Széktói Stadionban, idegenben viszont 2-1-re kikaptunk novemberben. Azóta viszont remek formában vagyunk, hiszen tíz mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre. A sorminta kecskeméti sikert sugall, de az biztos, hogy a vendégek sem feltett kézzel fognak érkezni.

Meccstörténelem az NB I-ben:

2013.08.10.: KTE – Mezőkövesd 2-6 (Gól: Rajczi, Koszó ill. Szalai, Melczer, Balajti, Bognár, Menougong, Olasz)

2014.03.01.: Mezőkövesd – KTE 0-1 (Gól: Bebeto)

2022.08.13.: KTE – Mezőkövesd 1-0 (Gól: Katona B.)

2022.11.05.: Mezőkövesd – KTE 2-1 (Gól: Karnyicki, Besirovic ill. Kállai – öngól)

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók