A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az Újpest II. ellen nyertünk idegenben

Szerdán a velünk egy csoportban szereplő Újpest II. vendégei voltunk a fővárosban. Gombos Zsolt mindenkinek igyekezett azonos meccsterhelést biztosítani a találkozón, melyen próbázók is lehetőséget kaptak.

Jól kezdtünk az újpesti tartalékok ellen, hiszen Pratsler és Daróczi révén már az első percekben ígéretes lövésekig jutottunk el. A folytatásban is a kecskeméti mezőnyfölény jellemezte a találkozót, a 17. percben Pratsler lőtt fölé, majd a 22. percben egy jó szabadrúgást Szalai Gábor bólintott közelről a léc fölé. Az első hazai lövést Hulicsár eresztette meg a 24. percben, de ez elkerülte a kaput, majd a 29. percben büntetőhöz jutottunk. A labda mögé Vágó állt, aki higgadt is maradt (0-1). A 36. percben eladtuk a labdát saját térfelünkön, ebből újpesti ziccer lett, de Lékai bravúrral hárított. A 40. percben egy ártalmatlannak tűnő szituációban hibáztunk, a szabad labdára Pusztai csapott le, majd az üres kapuba gurított (1-1).

Szünetben szinte teles sort cseréltünk, majd sorra alakítottuk ki a lehetőségeket. Előbb Pratsler átlövését védte a kapus, majd Károly lőtt mellé 16-ról, az 50. percben aztán Szalai József hozta magát helyzetbe egy szép csellel, de fölé lőtt ballal. A 60. percben már gólt hozott a folyamatos fölény, Tóth fejelte a kapuba Károly szögletét (1-2). Az utolsó félórában már alig-alig tudta áthozni a félpályán a labdát az Újpest, míg mi sorra vezettük a szép akciókat. A végeredményt végül a 16 esztendős Gyarmati Ferenc állította be a 73. percben, lövése egy védőn megpattanva talált utat a kapuba (1-3).

Újpest II. – KTE HUFBAU 1-3 (1-1)

Edzőmeccs, Újpest

KTE: Lékai – Edmilson, Vágó, Urbán, Grünvald – Szalai G., Hatvani, Daróczi – Pratsler, Szalai J., Farkas.

Csere: Berta (k), Károly, Ludasi, Tóth, Pantelisz, Gyarmati, Bodor, Asztalos, Gál, Faragó

Gólszerzőink: Vágó, Tóth, Gyarmati

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU, vezetőedző): Elégedett vagyok az eredménnyel, viszont sajnos megint egy könnyű gólt kaptunk. Annak örülök, hogy megint rúgtunk hármat, a szegedi meccs kivételével úgy látszik ezt tudjuk tartani. Kár a kapott gólokért, mert a bajnokság során is fontos lenne, hogy akár sorozatban is érintetlen maradjon a kapunk. Inkább most jöjjenek ki persze ezek a hibák. Összességében mindkét félidőben domináltunk, alakul a támadójátékunk, tudatosan felépített, szép támadásaink voltak. Szélekre lejutunk, beadások megvannak, de még mindig keressük a megfelelő embert középre. Nagyon örülök Gyarmati Feri góljának, sok sikert kívánok neki a továbbiakhoz is!

Csapatunk legközelebb szombaton 11:00-kor az NBII-es Békéscsabát fogadja a Széktói Stadionban. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók