A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az utolsó meccset játszhatjuk a Bozsik Stadionban

Vasárnap egy régi, számunkra sok kellemes emlékkel bíró párharc múltja elevenedhet meg kicsiben, hiszen a Kecskeméti TE a Budapest Honvéd FC II. vendége lesz. A meccs már csak azért is történelmi jelentőségű lehet, mert könnyen előfordulhat, hogy hivatalosan ez lesz az utolsó tétmeccs a Bozsik Stadionban, mielőtt elkezdődnek a bontási munkálatok.

Bár a Bozsik Stadiont már a nagycsapat elbúcsúztatta méltó körítés mellett, a bontási munkálatok még nem kezdődtek el, ennek oka az, hogy a kispestiek addig maradnak a létesítményben, amíg az új akadémia építése be nem fejeződik. Ennek „nyertese” az NBIII-as keret, hiszen addig a legendás múltú stadionban játszhatják bajnoki meccseiket, amivel természetesen az ellenfelek – jelen esetben a KTE játékosai is – egy soha vissza nem térő élménnyel gazdagodhatnak. A tervek szerint legkésőbb idén, de inkább heteken belül lezárulhatnak ezek a folyamatok, így az is előfordulhat, hogy egy Honvéd – KTE összecsapás lesz az utolsó tétmeccs a Bozsikban.

Az érzelmi húrok pengetését folytatva érdemes kicsit nosztalgiázni is, hiszen a kispestiek ellen őrizzük a legimponálóbb NBI-es mérlegünket. 2008 és 2015 között 14 bajnokit játszott egymással a két klub, ebből kilenc alkalommal KTE siker született, négy döntetlen mellett csupán egyszer nyert a Honvéd, éppen 2015 tavaszán a Bozsikban.

A jelenben már az NBIII-ban találkozunk velük, de NBI-es játékosok így is bőven lehetnek a pályán, hiszen Pisont István rendre több visszajátszóval számolhat, pályára lépett már Ivan Lovric és Banó-Szabó Bence is, akiket aligha kell bemutatni kecskeméti kötődésük miatt. Ezek a futballisták adják leginkább a rutint, hiszen mint mindig, idén is főleg a Honvéd-MFA növendékei alkotják a keretet, köztük több utánpótlás válogatottal.

A Honvéd II. nem kezdte jól a szezont, három vereség után azonban folyamatosan kezdtek kiegyenesedni, utóbbi négy fellépésükön nem is találtak legyőzőre. Ki kell emelni fiatal támadójukat, Májer Milánt, aki 8 góljával a közép csoport góllövőlistáján a második helyet foglalja el.

Bozsik Stadion fotó: 24.hu

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók