A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az utolsó pillanatokban buktunk el Fehérváron

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Kecskeméti TE a MOL Fehérvár FC vendége volt szerda este. Egészen hajráig úgy tűnt, sikerült a kecskeméti pontszerzés, de Stopira fejese szerte foszlatta ezeket az álmokat.

Szabó István szokásához híven a hétközi meccsen forgatta csapatát, ahogy azt már az NB II-ben is megszokhattuk tőle, így Varga Ádám és Rjaskó Mihály például először lépett pályára szezonban, mindketten először kezdtek az élvonalban, utóbbi debütált. Az első tíz perc nem hozott komoly izgalmakat a találkozón, egyedül Bumba lövése volt feljegyezhető a 2. percből, ám ballal, fordulásból elengedett próbálkozását megfogta Varga Ádám. Szűk negyedóra elteltével megélénkült a meccs, előbb Szabó Levente lőtt távolról egy megindulás után, amit Rockov biztosan fogott. A 13. percben egy eladott labdára Funsho csapott le, majd hatalmas felsőlécet rúgott, a kontrából aztán megint Szabó próbálta bevenni a másik kaput, de Rockov ismét védett. Mezőnyben zajlott ezután a küzdelem, de a 31. percben a Vidi végig tudott vinni egy kontrát, Kodro balról ívelt a hosszú oldalra, ahol Nego érkezett, és pattanás nélkül hatalmas gólt ragasztott kapásból a bal felsőbe (1-0). Nem kellett viszont sokat várni az egyenlítésre, a 40. percben egy hazaadást támadott Katona Bálint, és jól is tette, mert Rockovtól elpattant a labda, amit ezután könnyen passzolt a kapuba (1-1). A félidő végén igyekezett megint nyomni a Fehérvár, de Kodro lövését sikerült blokkolni, így nem változott az eredmény.

A második félidő elejét igyekezett megnyomni a Vidi, az első lehetőség Pinto előtt adódott, aki azonban egy kifejelt labdát 16 méterről fölé bombázott. Két perccel később Funsho lépett ki egy indítással, góllal is fejezte be az akciót, de a VAR-vizsgálat lest jelzett, így nem adták meg a gólt. A folytatásban nagy taktikai csata alakult ki, mindkét edző cserékkel igyekezett csapatát forgatni. A 67. percben Gréczi kerülhetett volna helyzetbe, de nem találta el a labdát, míg a 73. percben Fiola lőtt jobbról, kevéssel a jobb alsó mellé. A 77. percben újra a Vidi előtt adódott sansz, Dárdai csúsztatott a kapu fölé. Az utolsó tíz percben már hatalmas nyomás volt a kecskeméti kapun, a Vidi folyamatosan lőtte középre a labdákat, de Varga Schön lövését és Negó közeli fejesét védeni tudta. A 90. percben már ő sem tudott segíteni, Dárdai szögletére Stopira robbant be és a kapuba fejelt (2-1), megszakítva ezzel a KTE 18 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.

MOL Fehérvár FC – Kecskeméti TE 2-1 (1-1)

Székesfehérvár, 2046 néző. V: Farkas Á. (Horváth R., Szécsényi I.)

Fehérvár: Rockov - Fiola, Larsen, Stopira - Nego, Pinto, Pokorny (Dárdai 72.), Bumba (Schön 66.), Hangya – Funsho (Kastrati 66.), Kodro (Zivzivadze 72.). vezetőedző: Michael Boris

KTE: Varga Á. – Katona M., Rjaskó, Belényesi, Pejovics (Szalai 46.), Zeke – Meszhi (Djuranovics 68.), Vágó, Szuhodovszki (Nagy K. 61.) – Katona B. (Gréczi M. 61.), Szabó L. (Szabó A. 80.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Nego (31.), Stopira (90.) ill. Katona (40.)  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók