A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Babó szeretné kiszolgálni a szurkolókat vasárnap

Babolek Zoltán nyáron igazolt a KTE HUFBAU-hoz, azóta az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa a csapatnak. Ezt a Honvéd II. ellen első góljaival is meghálálta, sorozatát a Szabadkikötő ellen is folytatná.

Hogyan tekintenél vissza a Honvéd II. elleni győzelemre és a góljaidra?

Két hazai vereség után mentünk Csepelre, így a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot. Ebből a kisebb hullámvölgyből egy győzelemmel lehetett kilábalni, szerencsére ez össze is jött. A góljaimról csak annyit, hogy végre átszakadt egy gát. Zoran nagyon bízik bennem, edzéseken is mindig mondja, hogy bátran cselezzek és vállalkozzak. Örök igazság, hogy lövésből lesz a gól. Az elsőnél Patvaros Zsoltitól kaptam egy labdát, majd egy jó csel után úgy éreztem, hogy a legoptimálisabb megoldás, ha megcélzom a hosszút. A másodiknál szerencsém is volt, Kéri Tomi felpasszából elindultam a kapu felé, majd miután kibillentettem a védőt, egy megpattanó lövésből találtam be. Örülök annak, hogy gólokkal járultam hozzá a győzelemhez! A kemény munkában hiszek, annak mindig megvan a gyümölcse, sokat is dolgoztam azért, hogy az én nevem mellé is gól kerüljön. Ezen a jövőben sem fogok változtatni, szeretnék hazai pályán is betalálni vasárnap.

Hogyan haladtok a csapattá formálódásban?

Csak akkor ér valamit ez a siker, ha a Tintahalakat is megverjük itthon. Remélhetőleg még ennél is jobb játékot tudunk nyújtani, az a hab lenne a tortán, ha a szerzett gólok számát is tartanánk. A keret erős, olyan játékosok alkotják, akik akár a kispadról beszállva is hozzá tudnak tenni a mérkőzésekhez. Az öltözői hangulat rendben van, segítjük egymást teljes mértékben. A pályán belüli kommunikáción kell elsősorban javítanunk, függetlenül attól, hogy idősebb, vagy fiatal játékosokról van szó, hiszen egy csapat vagyunk. A Honvéd elleni meccset is kielemeztük, megbeszéltük a hibákat is. Vasárnap győzelemmel, eredményes és szép játékkal akarjuk kiszolgálni a közönséget.

Hétfőn sorsolnak majd a Magyar Kupában. Milyen ellenfélnek örülnél? ide nekünk az oroszlánt is, vagy inkább várjunk még vele pár kört?

Egy alacsonyabb osztályú klub mindig egy topcsapatot szeretne igazából elhozni, hiszen a pályaválasztás jogát élvezi. Nekem is nagy álmom, hogy a Fradi, vagy a Vidi ellen léphessek pályára, de inkább azt vallom, hogy elsőre egy papíron könnyebb ellenféllel kezdjünk. Én szeretném sikerrel venni az első kört, majd minél tovább menetelni, hiszen a KTE már megmutatta a múltban, hogyan lehet nagyot alakítani a sorozatban. A kupában egyébként bármi megtörténhet, sok meglepetés születik, az igazán álomszerű az lenne, ha mondjuk egy NBII-es csapatot búcsúztatnánk, utána aztán egy NBI-es ellen is megállnánk a helyünket. Nekünk ugyanakkor a bajnokság a legfontosabb, vasárnap adott az újabb feladat, a kupával ráérünk majd később is foglalkozni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók