A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence: Hozzám illő jubileum volt

Jubileumi mérkőzésen van túl az NB I-ben Banó-Szabó Bence, hiszen saját nevelésű játékosunk az Újpest ellen 100. alkalommal lépett pályára az élvonalban. Bár a kerek számig vezető úton nem várt akadályok is nehezítették útját, büszke és boldog, de már előre tekint.

– Emlékszel még az elsőre?

– Természetesen. A Honvéd színeiben még a Debrecen ellen játszhattam először az NB I-ben. Nem hétköznapi szituáció volt, hiszen csereként neveztek, de az egyik csapattársam megsérült a bemelegítés alatt, úgyhogy két-három perccel a kezdés előtt szóltak, hogy itt a lehetőség. Be sem melegítettem, mentem egyből az öltözőbe összekapni magam és már kezdődött is a meccs. Nagyszerű élmény volt, azt a visszajelzést kaptam utána, hogy jól is ment a játék, tehát egy tökéletes kezdet volt a további 99 meccsemhez.

– Milyen hangulatban kezdted a meccset, milyen gyorsan sikerült feloldódni?

– Nem emlékszem, hogy annyira kavarogtak volna bennem az érzések, mert annyira kevés időm volt, azonnal öltöznöm kellett. Megkaptam a taktikai instrukciókat, azokat próbáltam gyorsan átgondolni. Ahogy sétáltunk be persze a régi Bozsik Stadionba, az megvan, az is, ahogy a szurkolók éltetik a csapatot. A kezdősípszó után viszont már tényleg csak a focié volt a főszerep.

– Van egy merítési lehetőség 100 meccsből most már, vannak-e kifejezetten emlékezetes pillanatok számodra?

– Voltak mérföldkövek. A Honvédban az első gólom ilyen, amit Mezőkövesden szereztem, illetve a 4-3-as hazai sikerünk a Puskás Akadémia ellen, ott a 93. percben győztes gólpasszt adtam, amit hatalmas ünneplés követett. Kecskeméten születtem, így természetesen még édesebbek számomra az itt elért sikerek, a második hely, illetve az év játékosa cím, amit a Nemzeti Sportnál érdemeltem ki. Sok gólt, gólpasszt tudtam hozzátenni a csapat sikereihez, amire rendkívül büszke vagyok.

– Rögös út vezetetett ehhez a szép a számig, ezt említette meg édesapád is az Újpest elleni meccs után, amikor rólad kérdezték. Van emiatt benned hiányérzet?

– Van. 17-18 évesen mutatkoztam be tulajdonképpen az NB I-ben, most 24 vagyok. Elérhettem volna ezt a számot akár korábban is. Volt olyan edző, akinél nem játszottam, illetve jöttek sajnos sérülések is, de ilyen az élet. Ezt elfogadtam, mentálisan megerősödtem. Mostanra húzóemberré váltam, ami óriási erőt ad, remélem még rengeteg meccset játszhatok a karrierem során. Elértem egy újabb mérföldkőhöz, de most már új célokért dolgozom.

– Azért sikerült emlékezetessé tenni a jubileumot, hiszen kiosztottál egy gólpasszt, ami győzelmet is ért.

– Ez ilyen hozzám illő jubileum volt, mondhatni, ez a védjegyem most már talán, hogy társakat sokszor tudom helyzetbe hozni. Annak külön örülök, hogy Lukit sikerült, mert edzéseken ezt hallgattam már állandóan, hogy mikor fogom már őt is kiszolgálni, szerencsére be is rúgta.

– Az említett új célokról mit lehet tudni?

– Szeretnék annyi mérkőzést nyerni a csapattal, amennyit csak lehet, hiszen ősszel csak kívülről tudtam izgulni a többiekért. Nagyon örülök, hogy végre pályán lehetek. Egyénileg is vannak elvárásaim magammal szemben, szeretném hozzátenni azokat gólokat és a gólpasszokat a csapat teljesítményéhez, ami már jellemző volt rám. Állunk még a Magyar Kupában, szeretnénk lépésről lépésre haladni ott is. Most viszont csak a Zalaegerszeg elleni bajnoki lebeg a szemünk előtt. 

– Említetted a győzelmeket, erre eddig nem lehet panaszotok, hiszen négyből három bajnokit megnyertetek. Hogyan értékeled a tavaszt eddig?

– Abszolút jól kezdtünk a számok és a statisztikák alapján. Természetesen folyamatosan videózunk és elemzünk a meccsek után, pontosan tudjuk, hogy milyen elemekben kell még javulnunk. Az Újpest a második félidőben például beszorított minket, hosszabb távon az a cél, hogy ezt elkerüljük. Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a Real Madrid, mely végig dominál és gólokkal nyer, de ez egy jó kezdet, egy jó alap a folytatáshoz. Mindig a helyünkön tudtuk kezelni magunkat, ez most is így van. Eljutottunk 30 pontig, ami egy pozitív hangulatot ad az egész klubnak. Szeretnénk a folytatásban a pontjaink számát növelni, emellett a játékunkat is tovább erősíteni.

Banó-Szabó Bence az NB I-ben: 

Az első meccs: 2017.08.16., Honvéd - DVSC 1-3 

Az első gól: 2019.09.28., Mezőkövesd - Honvéd 1-2 

100. meccs: 2024.02.17., KTE - Újpest 1-0 

Mérkőzések klubunként: Honvéd 64 (1 gól, 6 gólpassz), KTE 36 (6 gól, 14 gólpassz) 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók