A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence: Meg szeretnénk szerezni a három pontot

Szombaton 17:30-kor a Zalaegerszegi TE lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. A találkozó előtt a Puskás Akadémia ellen gólpasszt jegyző, először kezdő Banó-Szabó Bence elmondta, hazai pályán egy KTE-nek mindig a győzelemre kell törekednie, így is tesznek majd.

– Szuhodovszki Soma a forduló gólját lőtte, így kevesebb szó esett kicsit talán az ezt megelőző eseményekről, noha elévülhetetlen érdemeket szereztél benne. Miért sikerült ilyen jól és koncentráltan a kezdés, hogyan emlékszel vissza a gólra?

– Az időjárás megszakította a rendszerinti készülősédünket, de ez a gól is bizonyította, hogy a szakmai stáb mennyire fel van készülve az ilyen helyzetekre is. A bemelegítő teremben Kerekes Barna és Buzási Péter vezetésével folyamatosan mozgásban voltunk, ennek is köszönhető, hogy jobban kezdtük a mérkőzést. A gól előtt két párharcot tudtam megnyerni, az egyikből egy cselt is tudtam csinálni. Szeretem ezeket a kispasszos játékokat, láttam, hogy érkezik Szuho, ő pedig ahogy kell, be is zúdította a kapuba a labdát.

– Először voltál a kezdőcsapat tagja, rögtön gólpasszt adtál, a gólszerzéstől sem álltál távol. Egyre jobb állapotban és formában vagy, fogalmazhatunk így?

– Igen, úgy érzem én is, hogy napról napra, illetve hétről hétre egyre jobb formában és erőben vagyok. Még mindig nem vagyok abban a 100 százalékos állapotban, ahogy én szeretném érezni magam, de az apró lépéseket folyamatosan teszem meg, most már kezdő voltam, gólpasszt adtam, remélem a gólokkal is tudok majd a folytatásban segíteni. Bízom benne, hogy hamarosan már 90 percet is tudok majd játszani.

– Sűrű időszak következik, mennyire tekingettek előrébb a hétvégi bajnokinál?

– Három mérkőzésben kell gondolkodnunk, ezt meg is beszéltük, de nem szabad ennyire előre haladni. A legfontosabb most a hétvégi mérkőzés a Zalaegerszeg ellen, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a drukkerek. Utána tudunk lépésről lépésre tervezni tovább.

– 17 meccs óta veretlen a csapat, utoljára február 28-án kaptunk ki még az NB II-ben. Meddig lehet ezt a sorozatot tartani, van-e titok?

– Jó kérdés. Én nyáron tértem vissza, de már én is négy meccs óta veretlennek számítok, hozzá tudnék ehhez szokni a továbbiakban is természetesen. A titkot nem tudom megmondani, én azt látom, hogy a csapat minden nap, minden mérkőzésen nagyon keményen küzd, beletesszük a maximumot az edzésekbe is. Nünaszokon dőlhetnek el meccsek, sokszor 110 százalék is kell a sikerhez, de ha a szerencse sem pártol el mellőlünk, illetve a kőkemény munka kifizetődik, akkor tovább húzhatjuk ezt a szép sorozatot.

– Eddig népes szurkolótábor buzdított titeket otthon és idegenben is, ez a ZTE ellen is folytatódhat. Milyen meccsre számítasz?

– Most is bízunk benne, hogy rengetegen kilátogatnak a mérkőzésre, mert az élvonalban a 12. játékos, a szurkolók szerepe sokat jelent. Nem titok, hogy a legjobb barátom, Májer Milán Zalaegerszegen játszik, így folyamatosan követem a szereplésüket. Nyáron egy szemléletváltás történt az új vezetőedzővel és sportigazgatóval, komoly célok vannak. Úgy gondolom viszont, hogy hazai pályán egy KTE-nek mindig a győzelemre kell törekednie, és elsősorban magunkra kell koncentrálnunk. Meg szeretnénk szerezni a három pontot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók