A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence: Nagyon szeretnék nyerni

Banó-Szabó Bence számára különleges lesz a hétvégi bajnoki a Honvéd ellen, hiszen pályafutása során csak Kecskeméten és Kispesten futballozott eddig tavaly nyári hazatéréséig. Ettől függetlenül igyekszik mindent kizárni, és ugyanúgy készülni, ahogy mindig.

– A Fehérvár elleni bajnokit eltiltás miatt ki kellett hagynod, Pakson nem akármilyen időben térhettél vissza. Mennyire hiányzott már az NB I-es meccsek lüktetése?

– A Fehérvár elleni szezonnyitót nem volt jó érzés természetesen kívülről nézni, szerintem jobban izgultam a lelátón, mint a srácok a pályán. Nagyon boldog és büszke voltam, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni, mert fontos a jó rajt. Pakson végre újra pályán lehettem. Hiányzott a futball már, a szünet alatt gyakorlatilag szinten minde bajnokságot követtem, tényleg vártam már, hogy újra játszhassak. Az időjárás egy kicsit közbeszólt, nem feltétlen volt ideális a futballhoz, de jó érzés volt pályán lenni. Olyat persze még tévében sem nagyon láttam korábban, hogy egy kapuskirúgásból szöglet legyen.

– Két meccs, négy pont. Elégedett vagy a rajttal?

– Jól kezdtünk. Nem szabad túlértékelni magunkat ettől függetlenül, egyetlen meccsre sem úgy megyünk ki, hogy mi vagyunk az esélyesek, a Honvéd ellen sem, de mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk. Ez így lesz hétvégén is, bízom benne, hogy tovább gyarapítjuk a pontjaink számát.

– A támadószekció kreatív játékosokkal bővült télen, elég csak Horváth Krisztofer vagy Májer Milán nevét említeni. Mennyire alakult már ki az összhang köztetek?

– Egyre többen vagyunk a támadószekcióban, de mindannyian különbözőek vagyunk egy kicsit érzésem szerint. Más és más dolgokban vagyunk jók, így tudjuk igazán kiegészíteni egymást. Megvan az összhang köztünk, edzéseken ez érezhető, persze mérkőzésen kell majd igazán visszaköszönnie. Remélem, hogy hétvégén is meglátszik majd ez és jó játékot tudunk nyújtani.

– Májer Milánnal mennyi idő kellett ahhoz, hogy újra megtaláljátok a közös hangot a pályán?

– Egy kicsit fura még, mert rég voltunk ennyi időt együtt, mint ebben a két napban, noha mi azért minden nap beszéltünk és kommunikáltunk, mindig tudtunk egymásról. Vártam már, hogy jöjjön, próbálok neki segíteni a beilleszkedésben is, de ez egy olyan társaság, ahol ezzel nem lehet probléma.

– Hosszú idő után tértél vissza Kecskemétre tavaly nyáron ellenfelünktől, miként várod a Honvéd elleni meccset?

– Személy szerint különleges nekem ez a meccs, hiszen Kecskemét mellett mégis ott nevelkedtem. Sok időt töltöttem a klubnál, tele vagyok szép emlékekkel is. Ettől függetlenül nagyon szeretnék nyerni hétvégén, már csak azért is, mert az első meccs döntetlennel zárult. Nem szeretnék azonban a kelleténél jobban rákészülni erre a meccsre sem, mert tavaly elkövettem ezt a hibát, nem is úgy sült el feltétlen számomra az a találkozó, ahogyan én azt szerettem volna. Ugyanúgy dolgozom most, ahogy a többi mérkőzés előtt, és bízom a csapat sikerében.

– Tavaly nem született gólt a két csapat mérkőzésén, hogyan lehet most itthon tartani a három pontot?

– A tavalyi mérkőzésből már nem lehet kiindulni, azóta új vezetőedzője van a Honvédnak, más filozófiát követnek. Talán mi is rutinosabbak lettünk, folyamatosan javul a teljesítményünk. Pillanatnyilag mi vagyunk a második helyen, a Honvéd számára pedig ez egy élet-halál meccs, de ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy mi lennénk a mérkőzés esélyesei. Ahogy mondtam már viszont, keményen készülünk, az edzéseken mindenki a maximumot nyújtja, szombaton pedig szeretnénk megmutatni, hogy Kecskeméten csak nekünk lehet esélyünk a győzelemre.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók