A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence: Szeretnénk a Mezőkövesd elleni mérlegen javítani

Vasárnap 14:15-kor a Mezőkövesd lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. A találkozó és a hajrá kapcsán Banó-Szabó Bence elmondta, csak magukkal szeretnének foglalkozni a hajrában, akkor továbbra is sikeresek lehetnek.

– Betegségek is tizedelték a csapatot a válogatott szünet előtt, mennyire sikerült a rövid pihenő alatt feltöltődni?

– Kis betegséggel küszködtem én is a Vasas mérkőzés hetében, ami tulajdonképpen még az előző héten is kicsit bennem volt, de mostanra szerencsére teljesen kipihentem magam, nincsen problémám. A családdal töltöttem ezeket a szabadnapokat, programokat szerveztünk, de most már csak a Mezőkövesdre koncentrálunk a csapattal.

– Nagyon jó periódus végén jött a csapat és számodra is szünet. A március gyakorlatilag hibátlan volt, de ez az egész tavaszra is igaz. Hogyan tekintenél vissza rá?

– Egy szóval jellemezve azt mondhatom, hogy csodálatos, amit elért a csapat. 24 fordulóval ezelőtt szerintem nem gondolta volna senki, hogy a Kecskemét a második helyen fog állni, talán még mi magunk sem. Túlszárnyaljuk az elvárásokat, de összességében azt is hozzá kell tenni, hogy megérdemelten. A mutatott hozzáállás, az a munka, amit hétről hétre beleteszünk ebbe, az kifizetődik. Ezt a szurkolók is látják és értékelik.

– A Vasas ellen hosszabb idő után találtál be, emlékezetes gólöröm lett belőle. Eltervezett, vagy ösztönös volt, hogy a lelátót vetted célba?

– Nem volt tudatos, bár az is igaz, hogy a szurkolók felém már jelezték, hogy egyszer hozzájuk is kifuthatna valaki. Szerencsére rám került sor, az viszont bosszantott, hogy ezért sárga lap jár, mert erre nem számítottam, nem tudtam, hogy járna érte. A gól nagyon kellett viszont, mert mostanában nem szereztem. Most újra azt érzem, hogy azt a formát tudom mutatni, amit ősszel is.

– Az érezhetően átragad rátok is, hogy ekkora közönség előtt játszotok, neked is csak maximum gyerekkorodból maradtak ilyen élményeid a kecskeméti stadionról, milyen ezt most játékosként átélni?

– Nagyon jó érzés, örülök, hogy a kecskeméti szurkolókat ennyire lázba hozza a futball és ennyire tudnak nekünk szurkolni. Mi próbálunk ennek eleget tenni minden héten, reményeim szerint telt házas meccseink is lesznek még a bajnokság végéig. Annak idején én is csak labdaszedő voltam, mint Szalai Gabi, vagy a pályán kívülről néztem a meccseket, de akkor is reméltem, hogy egyszer majd itt fogok játszani. Ha nem is egyből, de szerencsére ebben a szezonban ez megadatott nekem is.

– Megkerülhetetlen, hogy a kanadai táblázatot házon belül te vezeted öt góllal és hét gólpasszal, gyakorlatilag egy szezon alatt több gólod és gólpasszod lehet, mint korábban összesen az NB I-ben. Ez életed éve, és ha igen, minek köszönhető?

– Valóban, ez a legjobb szezon a karrierem során. Hogy minek köszönhető? Ennek több tényezője van. Fontos szerepet játszik benne apukám, aki maximálisan megbízik bennem, illetve én is olyan környezetbe kerültem, ahol jól érzem magam, ki tudok úgy teljesedni, ahogy talán korábbiakban még nem.

– Jön a Mezőkövesd elleni hazai meccs a szünet után, utoljára pont mostani ellenfelünk otthonéban kaptunk ki. Ad ez extra motivációt ehhez a meccshez?

– Egy nagyon pici dac természetesen van bennünk, hiszen nem felejtettük el az ottani mérkőzést. Személy szerint nekem volt egy kihagyott tizenegyesem is, úgyhogy mindenképpen szeretnénk az egymás közti mérlegen javítani, illetve folytatni azt a jó szériát, amit elkezdtünk. Ugyanúgy készülünk egyébként a Mezőkövesdre is, ahogy az összes többi ellenfelünkre, szeretnénk olyan eredményt elérni hétvégén, ami segít abban, hogy megőrizzük a végén a pozíciónkat.

– Kilenc meccs maradt a szezonból, alighanem ez lesz a bajnokság legnehezebb időszaka. Mit vársz tőle?

– Néhány nappal ezelőtt egy kötetlen beszélgetésen hangzott el, hogy ne másokkal foglalkozzunk, ne a tabellát nézegessük, hanem csak magunkra koncentráljunk. A lényeg, hogy higgyünk abban a munkában, amit elvégzünk, és akkor nem marad el a siker sem.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók