A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Becsülettel küzdöttünk a bajnok otthonában, de ezúttal az FTC nyert

Az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott bajnokin, csapatunk a címvédő Ferencvárosi TC vendége volt a Groupama Arénában. Kiélezett mérkőzésen becsülettel küzdöttünk, de ez most nem párosult pontszerzéssel.

Nem kezdett megilletődötten Szabó István együttese, az első percekben Horváth két szabadrúgást is középre ívelhetett jobbról, az elsőt Dibusz ütötte el, majd a második Iyinbor fejéről pattant mellé. A 10. percben már hatalmas helyzet adódott védőnk előtt, ekkor balról Szuhodovszki lőtte középre az állított labdát, amire Dibusz elindult, de a tömegbe csorgott le, Iyinbor aztán félfordulatból lőtt, de a vonalon álló védő menteni tudott. A 18. percben Szendrei volt erőszakos, fejjel meg is tolta a labdát a jobb oldalon, lapos beadására érkezett volna Horváth, de Dibusz jó ütemben vetődött ki. A 24. percben jött az első nagy hazai lehetőség, Ben Romdahn szögletét a röviden Zachariassen csúsztatta meg, de Varga fölé ütötte bravúrral a játékszert. Az utolsó negyedórára érezhetően mezőnyfölényt tudott kialakítani az FTC, a 35. percben két blokk után Sigér lőtt mellé távolról veszélytelenül, majd egy szöglet után Pesic húzta kapura a labdát akrobatikus mozdulattal, de Varga fogta. A hajrában is nyomni próbált a hazai gárda, Ramirez lövése azonban nem okozott veszélyt, a 43. percben azonban Zachariassen egy védelem mögé belőtt labdát bizony veszélyes helyzetből lőtt fölé. A hosszabbításban Lisztes is próbálkozott volna, de a kapu előtt tumultusból nem tudta kapura tenni a labdát, mely végül róla pattan mellé.

A második félidőre Zsótér Donát is érkezett, de nem ő, hanem Varga volt a főszereplő az 50. percben, aki egy hatalmas bravúrt mutatott be, Wingo lőtt ballal 13 méterről egy szöglet után. A 54. percben Lisztes éles szögből tekert volna, ez viszont magasan kapu fölé szállt. A Ferencváros is váltott ezután, Varga és Abu Fani is érkezett, erősítve a támadó szekciót, mint a legtöbb gólt és gólpasszt jegyző játékosok hazai oldalon, míg a másik oldalon Tóth Barna jött. Továbbra is nagy taktikai csata jellemezte a meccset, inkább kisebb, mint nagyobb izgalmat adó lehetőségekkel. A 72. percben a mezőnyfölényben futballozó FTC meg tudta szerezni a vezetést, egy szögletre Sigér érkezett középen és a kapuba csúsztatott (1-0). A hajrában nagyobb lett a tempó, csapatunk értelemszerűen minden lehetséges módon igyekezett egyenlíteni, ám a Ferencváros Dibusz vezetésével jól állta a sarat, a beívelt labdákat hatástalanította a védelem. Hazai kontrából még lett volna sansz a hajrában lezárni a mérkőzést, de Varga lemaradt a középre lőtt labdáról, így maradt az 1-0. Csapatunk nagyot küzdött a bajnok otthonában, de ezúttal nem tudott pontot szerezni.

Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 7299 néző. V: Karakó (Georgiu, Szert)

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramirez – Ben Romdahn (Abu Fani 57.), Sigér – Marquinhos (Civic 87.), Zachariassen, Lisztes (Varga B. 57.) – Pesic (Botka 77.). Vezetőedző: Dejan Stankovic

KTE: Varga B. – Szűcs K., Iyinbor, Belényesi, Szalai, Zeke – Szuhodovszki, Vágó, Kiss B. (Zsótér 46.) – Horváth K. (Pálinkás 77.), Szendrei (Tóth B. 61.). Vezetőedző: Szabó István ű

Gól: Sigér (72.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók