A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A 32 közé jutás a tét a kupában

A KTE HUFBAU szerdán már újabb tétmérkőzést játszik, ismételten a Széktói Stadionban, hiszen csapatunkra ezúttal a Magyar Kupában vár megmérettetés. Ellenfelünk az a Lipót lesz, mely ellen tulajdonképpen visszavágót játszhatunk, hiszen tavaly már találkoztunk velük a sorozatban.

A Lipót Pékség SE tavaly még a megye I-ben szerepelt, de tulajdonképpen az utóbbi négy szezonban folyamatosan ott voltak az NBIII. küszöbén. Ezt végül nyáron át is lépték, miután hatalmas dominanciával megnyerték a negyedosztályt, majd a sors úgy hozta, hogy az osztályozót is elkerülhették. Ezzel nem ért véget a történet, hiszen az NBIII. nyugati csoportjában idén is nagyon szépen szerepelnek újoncként, jelenleg a harmadik helyen állnak, miután hétvégén Komáromban nyertek 2-1-re. Bár eltiltás miatt ekkor még nem játszhatott, ellenünk már ott lesz a pályán az ügyeletes gólvágójuk, Zimonyi Dávid is, aki tavaly 65 (!) gólt rúgott a megye I-ben, de 8 találatával idén is holtversenyben vezeti a nyugati csoport góllövőlistáját.

Csapatunk számára nem ismeretlen aktuális ellenfelünk, hiszen a sors úgy hozta, hogy tulajdonképpen egy „visszavágó” játszhatunk a Lipóttal. A két klub tavaly a Magyar Kupa 6. fordulójában már szembe került egymással, akkor Lipóton kétszer is vezettünk, de végül a hazaiak fordítottak, és 3-2-re megnyerték a mérkőzést. Bő egy évvel később már Kecskeméten találkoznak a felek, ami jó alkalom lehet arra is, hogy revansot vegyünk. Kellene bizony az önbizalomnövelő továbbjutás, hiszen a bajnokságban nem úgy alakultak az utóbbi hetek, ahogy azt szerettük volna, erre az utóbbi két napban klubon belül is igyekeztünk megtalálni a megoldást.

Mindkét klub egy kört ment eddig a kupában, a Lipót 2-2-es döntetlen után büntetőkkel jutott tovább Szekszárdon, míg mi a megye I-es Andráshidát vertük idegenben 6-0-ra.

A két vezetőedző így várja a mérkőzést:

Varga Péter (Lipót Pékség SE):

„Tavaly egy bravúr eredményt értünk el még megyei csapatként, aminek nagyon örültünk, jó mérkőzést is játszottunk a Kecskeméttel. Most a második fordulóban találkozik már két jó NBIII-as csapat. Mi úgy indulunk el, hogy megpróbálunk idegenben is nyerni, hiszen nagy dolog lenne a klub életében, ha ezen a körön is túl tudnánk jutni. Felkészültünk ellenfelünkből, sokat videóztunk, biztosan nem vár ránk könnyű találkozó, abszolút háromesélyes kupacsatára van kilátás. A céljaink megvannak, újonc csapatként is jó pozícióba várjuk magunkat a bajnokságban, amivel jelen állás szerint nincs is gond, szeretnénk továbbjutni szerdán a kupában is.”

Zoran Kuntics (KTE HUFBAU):

„Tisztában vagyunk vele, hogy milyen helyzetben vagyunk, illetve azzal is, hogy milyen ellenféllel találkozunk. Nagyra becsülöm ellenfelünket, hiszen nyáron feljutottak, tovább erősítették keretüket, 5-6 komoly rutinnal rendelkező játékost szereztek meg. Utolsó négy meccsüket megnyerték, vannak kiemelkedő képességű játékosaik, így érthető, hogy a továbbjutást célozták meg. A nehézségeink ellenére nekünk is ez a célunk, továbbra is képesnek tartom erre a csapatot.”

A villanyfényes kupameccsre a bajnokságban megszokott jegyárak és kedvezmények lesznek érvényben, bérleteseinknek ingyenes a belépés. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el szerdán, így amennyiben 90 perc után döntetlen az állás, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás, végső esetben büntetők dönthetnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók