A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A Dabas legyőzésével avatnánk fel a Széktói új kijelzőjét a nyitányon

Hosszú téli pihenő után folytatódik végre a bajnokság, a Kecskeméti TE a nyitányon az FC Dabast fogadja vasárnap 14:30-kor a Széktói Stadionban. Ellenfelünkről kellemes emlékeket őrzünk, hiszen tavaly nyáron nyerni tudtunk Dabason.

A bajnokságot ugyan a Taksonnyal kezdtük, azonban a visszavágók első fordulóját már tavaly lejátszották a csapatok, így a tavaszi szezon 14 mérkőzésből áll. A Dabas elleni fellépésünk a szép emlékek közé tartozik, hiszen a 2. fordulóban hátrányból fordítva tudott nyerni csapatunk idegenben. Azon a találkozón Balog Marcell két gólt készített elő a duplázó Takács Krisztofernek, míg Farkas István egy pontrúgás után volt eredményes. A 3-1-es sikert alighanem most is aláírná mindenki, hiszen a jó rajt kiemelten fontos lenne, a hazai nyitány után ugyanis előbb az alaposan beerősítő Paks, majd a tabellát vezető Szentlőrinc vendégei leszünk.

A Dabas a bajnokság elején kissé beragadni látszott, ám az ősz második felében már azt a teljesítményt nyújtották, amit az előző szezon alapján is várni lehetett tőlük. Zsinórban 10 mérkőzés óta számítanak veretlennek, ezek közül 6-ot meg is nyertek, így az 5. helyről várják a vasárnapi folytatást. Ennek tükrében különösen bravúros idegenbeli sikerünk, amit egy megerősített kerettel most megismételnénk természetesen. A két klub keretében nem volt nagy mozgás, a KTE-nél 4 kiegészítő embernek számító távozóra (Nemesvári Dániel, Maczelka Gábor, Ladányi Patrik, Rozsi Dominik) 3 érkező jutott. Kunsági Roland közel 100 NBII-es meccsen védett már karrierje során, az FTC színeiben az NBI-ben is bemutatkozott, míg Nánási Balázs (középhátvéd) és Peres Csaba (szélső támadó) az NBII-ből érkezett. A Dabas Makrai Lászlótól és Tárkányi Gergőtől köszönt el, az érkezők oldalán Szántó Gergő (Iváncsa) és Balanescu Dániel (Monor) szerepel.

A csapat megerősítése mellett a Széktói Stadionban is történtek fejlesztések, a Dabas elleni meccsen debütál vadonatúj kijelzőnk, illetve kiépült az új hangosítás is. Bízunk benne, hogy lila gólokkal avathatjuk fel az új rendszert! A jegyárak a tavaszi szezonban sem változnak, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés, a jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. A hátralévő 7 hazai találkozóra bérletet is lehet vásárolni 3000 forintért. Tavasszal is az 1-es és a 4-es kapuk pénztárai nyitnak ki, itt lehet megvásárolni a bérleteket is.

„Nem könnyű a sorolásunk, de a közép csoport egyébként is nagyon kiegyensúlyozott, senkit sem egyszerű legyőzni. Csak az első meccsel foglalkozunk azonban egyelőre, szeretnénk itthon tartani a három pontot, mert a jó rajt sokat számíthat. Minimális mozgás volt a Dabasnál, így ugyanolyan agresszív, fizikálisan erős, rutinos ellenfélre számítok, mellyel tavaly is találkozunk”mondta a meccs előtt Szabó Tibor vezetőedző.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók