A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A Monor ellen is a győzelem a cél

A KTE HUFBAU a 3. fordulóra készül immáron az NBIII-ban, vasárnap 17:00-kor a Monor lesz az ellenfél a Széktói Stadionban. Mindkét klub négy pontot gyűjtött be eddig, így kifejezetten sokat érhet egy győzelem.

A Monor az előző szezonban még az NBII-ben szerepelt, hiszen a keleti csoport 2018-as bajnokaként kivívták a feljutást. A másodosztályban sokáig nagy harcban voltak a bennmaradásért, annak ellenére is, hogy hazai meccseiket albérletben kellett lejátszaniuk, végül azonban nem sikerült megragadniuk. Nyáron kérdéses volt, milyen formában folytatja a csapat, végül alaposan átalakuló, ám az NBIII. szintjén egyáltalán nem gyenge kerettel vágtak neki a közép csoportnak. Az első fordulóban az RKSK ellen játszottak otthon 1-1-es döntetlent, majd legutóbb Iváncsán nyertek 2-0-ra, így a kezdésre nem lehet panaszuk. Horváth Dávid személyében egy igen fiatal tréner jelenti az állandóságot a csapat életében, aki kifejezetten várja a mérkőzést, hiszen korábbi edzője ellen meccselhet:

„Nagy várakozásokkal tekintünk a meccs elé, hiszen egy komoly erőfelmérő lesz ez számunkra egy erős ellenféllel szemben. Kicsit magunkat is szeretnénk ezzel tesztelni, hogy mire vagyunk képesek egy komoly játékerőt képviselő gárda ellen. Én kifejezetten örülök ennek a találkozónak, mert lehetőségem lesz találkozni Zoran Kunticcsal, aki korábban kétszer is edzőm volt. Nagyon jó viszonyt ápolunk, így minden alkalmat élvezek, amikor szembe kerülhetek vele, de inkább úgy mondanám, hogy amikor találkozhatunk. Mi szeretnénk az első régióban végezni a szezon végén, így mentünk bele az első két meccsbe is. Az RKSK ellen egy kis idegességet láttam még a csapaton, de Iváncsán már azt, amit szeretnénk a későbbiekben. Ott már időszakosan azt nyújtottuk, amit jó lenne 90 percre állandósítani” – mondta Horváth Dávid.

A KTE HUFBAU a Monorhoz hasonlóan kezdte a szezont, ugyanúgy 4 pontot gyűjtött csapatunk. A Dabas-Gyón elleni 2-0 után az RKSK ellen is pont ilyen különbséggel vezettünk idegenben, ám sajnos a rengeteg elhibázott helyzet megbosszulta magát. Nem tudtuk lezárni a történetet, így a hazaiak végül 2-2-re mentették a meccset. Zoran Kuntics ugyan sajnálja, hogy két pontot hagytak ezzel ott, de már előre tekint, Erdei András személyében azóta egy új játékossal is bővült a keret, aki a széleken jelenthet erősítést.

„A hangulattal és a morállal eddig sem volt probléma, a srácok nagyon jól dolgoznak. A Monor ugyan kiesett az NBII-ből, de ettől függetlenül nagyon jó erőt képviselnek ebben a bajnokságban. Ezt megmutatták a múlt héten Iváncsán, ahol jó játékkal nyertek 2-0-ra. Horváth Dávidot ismerem, illetve a filozófiáját is, ennek tükrében nem lesz könnyű meccs, biztosan ott lesznek az élbolyban a végelszámolásnál is. Én azért elsősorban most is a saját csapatomra szeretnék koncentrálni, nagyon örülök annak például, hogy Erdei Andris átigazolása lezárult, így már a többiekhez hasonlóan bevethető vasárnap. Az RKSK otthonában sajnos két pontot hagytunk ott legutóbb, de ezt már lezártuk, most két hazai mérkőzés következik számunkra, szeretnénk ezeket a pontokat itthon pótolni” – mondta Zoran Kuntics.

A Monor elleni hazai meccsen még továbbra is áruljuk a 2019/2020-as szezonbérleteket. Az összes hazai bajnoki mérkőzésre, illetve a lehetséges kupameccsekre továbbra is 6000 forintért lehet ezt megvásárolni a pénztárakban, melyek 16:00-kor nyitnak. Emlékeztetjük szurkolóinkat, hogy a 2-es és 3-as pályákon zajló munkálatok miatt ősszel csak az „A” lelátó lesz megnyitva.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók