A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A Rákosmente vendégeként érünk féltávhoz

A válogatott Nemzetek Ligája meccse miatt ezúttal szombaton rendeznek minden meccset az NBIII-ban, a Kecskeméti TE a fővárosba látogat, a Rákosmente KSK vendégei leszünk.

A Budapest XVII. kerületét jelentő Rákosmente 2009 óta szerepel a harmadosztályban, azóta több csoportban is megfordultak már, ami a fővárosi klubok esetében nem meglepő helyzet. A korábban csak alacsonyabb ligákban szereplő együttes legjobb eredménye egy 4. hely 2015-ből, tavaly a 12. pozícióban fejezték be a közép csoport küzdelmeit. A szombati meccset ugyanúgy 16 ponttal várják, mint a KTE, így abszolút hatpontos találkozóra van kilátás. A két klub korábban még nem találkozott egymással, így mindenképpen történelmi összecsapásra kerül sor, a hazaiak célja az, hogy szépen zárják az évet. Az utóbbi 6 körben csak a Szentlőrinctől kaptak ki, emellett 3 győzelmet és 2 döntetlent értek el, ezt egy 6 meccses vereség sorozat előzte meg, pontjaik zömét tehát az utóbbi hetekben gyűjtötték össze.

„A bajnokság erejét látva azt kell mondjam, hogy rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, nekünk is elég sok problémánk volt. A Kecskemét jól kezdte a szezont, de a tabella nyilván nem hazudik, két azonos erejű csapat találkozhat egymással. Jó kérdés, hogy mi dönthet, én abszolút háromesélyes összecsapásra számítok. Szeretnénk minél jobban zárni az évet, de ez biztosan igaz a Kecskemétre is” – mondta Gálvölgyi István, az RKSK trénere.

A Kecskeméti TE-t a szezon végére elérték a létszámproblémák, többen is hiányoztak már sárga lapos problémák miatt, illetve akadnak olyanok is, akik már hetek óta nem bevethetőek, a sor pedig csak nőtt a Szekszárd elleni meccsig. Zámbó, Farkas, Nádudvari és Vladul továbbra is négy sárgával játszik, utóbbit ráadásul le kellett cserélni a legutóbbi fordulóban, amikor Bagó is bokasérülést szenvedett, de eleve hiányzott Balog Marcell, Markó Ádám és Szabó Dávid is, Takács Krisztofer pedig eltiltását töltötte. A hét fő feladata ennek tükrében az volt, hogy a lehető legtöbb játékos kerüljön bevethető állapotba szombatig, ami Szabó Tibor reményei szerint sikerülni is fog, de hiányzók így is biztosan lesznek. A KTE három forduló óta veretlen, ugyanakkor nyeretlen is a sorozatos döntetleneknek köszönhetően, így természetesen nagyon fontos lenne végre egy siker.

„Nagyon masszívan védekező csapat, akik kombinatívan építkeznek a labdaszerzésekből kiindulva. Kulturáltan futballoznak, technikás játékosaik vannak, ez sem lesz tehát könnyű mérkőzés. Azt gondolom, hogy a mi helyzetünkben csak a három pont az elvárható célkitűzés. A heti felkészülésünket több sérülés és betegség is zavarja, de reményeink szerint szombaton egy jó kezdőcsapattal tudunk kiállni" - mondta Szabó Tibor, a KTE vezetőedzője. 

A mérkőzést Budapesten, a Rákosmente Sportlétesítményben (Pesti út 86-88.) rendezik. A mérkőzés játékvezetője Altorjay Áron Gellért, segítői Nagy Márk és Farkas Dávid.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók