A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A SZEOL elleni rangadóval folytatódik a szezon

Kecskemét és Szeged, azaz két megyeszékhely tradicionális klubjai csapnak össze vasárnap kora délután a Széktói Stadionban. A SZEOL SC a közép csoport meghatározó klubja volt már tavaly is, így újabb bajnokesélyes ellen kellene bravúrt elérnünk.

A KTE sorsolását már a szezon előtt három részre lehetett osztani az erőviszonyok alapján, a bajnokság első és utolsó harmadában főleg közép és alsóházi klubok következnek a menetrendben egymás után, a köztes szakaszban azonban csupa élcsapat ellen kellene bravúrokat szállítani. A szezon első felében szépen gyűjtögettük is a pontokat, azonban a nehezebb periódusban egyelőre nyeretlenek vagyunk, így már csak a SZEOL elleni bravúrral lehetne ezen némileg kozmetikázni. Egy győzelem már csak azért is jót tenne, mert most jön majd a közvetlen riválisok elleni sorozat, sorrendben a Honvéd II., a Makó, a PMFC, a Szekszárd, az RKSK és a Taksony is a papíron verhetőbb ellenfelek közé tartozik. Egyelőre azonban a SZEOL elleni rangadóval kell foglalkozni, melyen Balog Marcell játékára ugyan eddig sem mutatkozott esély, jó hír azonban, hogy támadónkat nem kell megműteni, így még idén visszatérhet.

„„Bízom benne, hogy sok szurkoló támogat majd minket, két tradicionális csapat csatája lesz a vasárnapi. Nagy szükségünk lenne a győzelemre, szeretnénk itthon tartani a három pontot. A SZEOL egy masszív és rutinos csapat, évek óta együtt van a keretük, nehéz dolgunk lesz. Balog Marci hiányozni fog, de ennek ellenére is támadószellemben, győzelemre játszva szeretnénk pályára lépni. Örülök, hogy Kitl Zoli újra keretben lehet, illetve Terbe Boti felépülése is szépen halad. A bajnokság középső harmadában tudni lehetett, hogy folyamatosan élcsapatokkal találkozunk majd, nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, de a hazai pálya előnyét szeretnénk kihasználni” - mondta Szabó Tibor.

Ellenfelünk az a SZEOL lesz, mely tavaly 5. helyen zárt a bajnokságban, ezt megelőzően egy szezon erejéig az NBII-be is belekóstolhattak. Jelenleg egyel jobb pozícióból várják a folytatást, céljuk az, hogy javítsanak tavalyi helyezésükön. A győzelem létfontosságú lenne számukra, hiszen egy vereséggel lépéshátrányba kerülnének a riválisokkal szemben. Összeszokott és régóta együtt futballozó keretről van szó, melynek ismerős tagja is van. Lévai Norbert korábbi kecskeméti akadémista, aki a KTE színeiben mutatkozhatott be az NBI-ben.

„Nem fedné a valóságot, ha azt mondanám, hogy ugyanúgy készülünk erre a meccsre is, ahogy az összes többire. Ez mégiscsak egy rangadó lesz, tudjuk hová megyünk és ki ellen játszunk majd. Ez a felfokozottabb hangulat érezhető nálunk is. Nehéz meccsre számítok, mert a KTE sokkal jobb csapat a jelenlegi helyezésénél, tisztában vagyunk az erejükkel. Nekünk azonban pont, vagy pontok megszerzése a célunk, nem nagyon van itt már időnk javítgatni, otthon több értékes pontot is elszórtunk” – mondta Siha Zsolt, a vendégek vezetőedzője.

A találkozó 14:30-kor kezdődik a Széktói Stadionban, a játékvezető Kulcsár Katalin, segítői Zahorecz Roland és Vrbovszki Pál.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók