A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A tavasz alapján azonos képességű csapatok találkoznak Szegeden

A Kecskeméti TE az NBIII. 25. fordulójában a SZEOL vendége lesz a közép csoportban. A megyeszékhelyek rangadóján tavaly 2-0-os győzelemmel tartottuk itthon a három pontot, a tavaszi forma alapján most sem vagyunk esélytelenek.

A 3. helyen álló szegediek egész szezonban az élbolyban szerepeltek, nem titkolt céljuk, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot. A legutóbbi fordulóban Pakson hullajtottak el két értékes pontot, így a „városi” rivális Szeged-Grosics növelni tudta előnyét. A KTE ellen ennek megfelelően elég nagy nyomás alatt fognak játszani, hiszen egy újabb pontvesztéssel könnyen lemondhatnak álmaikról. Hazai pályán kifejezetten jól szerepel mindenesetre a SZEOL, tavasszal még nem kaptak ki Szegeden, de az egész szezont nézve is csak a Taksony tudott győztesen távozni tőlük még tavaly szeptemberben.

„Mindenképpen kiélezett mérkőzésre van kilátás, már csak azért is, mert szomszédvárak rangadója lesz két megyeszékhely közt. A két csapat ugyanannyi pontot gyűjtött a tavaszi szezonban, de egyébként is azt gondolom, hogy közel azonos játékerőt képviselnek a felek. Küzdelmes és hajtós derbire számítok, melyen nem a látványos játék fog dominálni, mert nálunk az nem dominálhat. Véleményem szerint egy gól fog dönteni” – nyilatkozta Siha Zsolt, a hazaiak trénere.

A KTE ugyan csak a 11. a tabellán, de tavasszal sokkal eredményesebben szerepel csapatunk, csupán három klub gyűjtött nálunk több pontot, a SZEOL éppen ugyanannyit, mint mi. Ennek tükrében nem számítunk esélytelennek a rangadón, pláne az őszi, hazai siker tükrében. Szabó Tibornak az utóbbi hetekben több sérülés is nehezítette a dolgát a csapat összeállításakor, de így is megnyertük utóbbi három hazai meccsünket. Idegenben ennek ellenére van mit javítani, hiszen Kozármislenyben, illetve Gyulán is pont nélkül maradtunk, az egész bajnokságot nézve ráadásul csak kétszer nyertünk a Széktóit elhagyva.

„Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, egy jó csapat otthonába látogatunk. A SZEOL-nak feljutási álmai és céljai is vannak, szerintem ez az utolsó szalmaszál számukra, amit meg tudnak ragadni. Ennek tükrében egy kemény és küzdelmes mérkőzésre számítok, mely teljesen más lesz, mint a tavalyi. Remélem, hogy fel tudjuk venni a versenyt, illetve megtaláljuk azokat a pontokat, melyekkel magunk javára tudjuk fordítani a meccset” – mondta Szabó Tibor.

A találkozót a Szegedi Vasutas Sportpályán rendezik (6724 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 104.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók