A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A veretlen Dabast fogadjuk a Széktóiban

A KTE HUFBAU a kupahétvége után ismét bajnoki mérkőzésre készül, nem is akármilyenre, hiszen a veretlen FC Dabas érkezik a Széktói Stadionba. A vasárnap 18:00-kor kezdődő rangadó előtt természetesen a vezetőedzőket is megkérdeztük, mit várnak az összecsapástól.

Az FC Dabas irányítását januárban egy ezer szállal Kecskeméthez kötődő tréner, a KTE-vel is szép sikereket ünneplő Szabó István vette át, akinek irányításával remekel ebben a bajnokságban ellenfelünk. A dabasi alakulat tíz mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ebből ráadásul hatot meg is nyertek, csupán az FTC II. kapott náluk kevesebb gólt. Bár legutóbb a kupában 3-0-ra kikaptak a Dunaújvárostól, összeállításukat nézve ők is tartalékosabban futottak ki a pályára a sorozatban, így nagy jelentőséget nem kell ennek tulajdonítani. A bajnokságban legutóbb a Monor ellen játszottak 1-1-es döntetlent.

Az FC Dabas bajnoki formája az utolsó 5 meccs alapján: Gy-Gy-D-Gy-D

Gombos Zsolték pozitív hangulatban várhatják a rangadót, hiszen a tihanyi kupasikerrel már egy hét mérkőzéses győzelmi sorozatban van csapatunk. A tihanyi 5-0-os siker előtt az ESMTK vendégeként is nyerni tudtunk 2-0-ra, jó hír az is, hogy a sokáig sérülés miatt hiányzó labdarúgók is kezdenek egyre jobb fizikális állapotba kerülni. Hazai pályán kifejezetten jó, sőt, hibátlan mérleggel rendelkezik a KTE HUFBAU, öt fellépésünk során összesen húsz gólt szereztünk, közben csak hármat kaptunk. Plusz motivációt adhat az is, hogy győzelemmel mindenképpen az első helyre ugorhatnánk.

A KTE HUFBAU bajnoki formája az utolsó 5 meccs alapján: Gy-Gy-Gy-Gy-Gy

Így várják a mérkőzést a vezetőedzők:

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Ugyanúgy készülünk most is, ahogy az összes többi mérkőzésre. A Dabas helyezése és pontszáma is azt mutatja, hogy egy jó csapattal fogunk találkozni. Igyekeztünk feltérképezni is őket, ennek alapján is azt mondhatom, hogy nagyon szervezett együttesről van szó. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas bizonyítási vággyal, megduplázott erővel fognak pályára lépni ellenünk, ugyanakkor itthon játszunk, ami előny lehet nekünk. Az ilyen meccseken a szervezettség, illetve a játékosok állapota döntő lehet, de egy pontrúgás is határozhat akár a pontok sorsáról, ha stabilan védekezik mindkét együttes. Fontos fakor a játékosok kreativitása, ebben szerintem továbbra is jól állunk. Nagyon sok ilyen típusú támadónk van, bízom benne, hogy ez a fajta különbség ki is fog jönni.

Szabó István (FC Dabas): Én nem tekintem ezt a mérkőzést rangadónak, akkor tekinteném annak, hogyha a két csapatnak azonos lehetőségei lennének. Ebben az osztályban azért az látszik, hogy a Kecskemét kiemelkedő lehetőségekkel bír, ezzel nincs is semmi problémám, csak pusztán tényként mondom ezt. Nálunk látni kell, hogy félprofi, illetve teljesen amatőr játékosok vannak, ez azt jelenti, hogy a csapat zöme tanul, vagy dolgozik, ki kőművesként, ki gyógyszertárban például. Egy héten egyszer van masszőrünk, nincs fizioterapeutánk, nincs orvosunk, ez nem panasz természetesen, ebben az osztályban így zajlik alapvetően a munka. Hála istennek a Kecskemétnek jobb lehetőségei vannak, nekünk viszont most is megvannak a gondjaink, ez a húsz csapatos bajnokság nagyon megtizedelt minket is, nem tudunk úgy készülni, ahogy szeretnénk. Olyan szempontból persze beszélhetünk rangadóról, hogy mi is készülünk, komolyan vesszük a mérkőzést, de a lehetőségei ettől mások a Dabasnak, mint egy Kecskemétnek. Én 1500 méterre lakom most is a Széktói Stadiontól, ha valaki KTE-s, akkor én ezt büszkén mondhatom magamról, 12 éves koromban kimentem a régi pályára, azóta az vagyok. Szívügyem a KTE, a legnagyobb sikereknek részese lehettem Tomiszlav Szivics mellett. Vallhatom magam kupagyőztesnek, vezetőedzőnek, telt ház előtt vezethettem a csapatot annak idején a Ligakupa döntőben is egy szenzációs szurkolótábor előtt. Úgyhogy KTE szimpatizáns vagyok, ezt soha nem is fogom tagadni, de persze most a saját csapatom a legfontosabb. Most is nagyszerű a szurkolótábor, de szeretnénk természetesen egy kisebb csodát tenni, még ha ez most nagyon nehéz is lesz.

Szurkolói információk:

Az orrot és szájat eltakaró maszk használata a stadionban nem kötelező, ám erősen ajánlott. Mindenkinek, de különös tekintettel az idősebb generációhoz tartozó drukkereink számára javasoljuk, hogy viseljék! A Széktói Stadion „A” lelátója nagyjából 2200 szurkoló befogadására alkalmas, két kapu irányából megközelíthető, így arra kérjük drukkereinket - kerülve a tumultust – hogy figyeljék, illetve kérjenek segítséget a biztonsági személyzettől, melyik oldalon van még több szabad hely. A lelátón legyünk tekintettel másokra, tartsunk néhány helynyi távolságot, a büfénél és a pénztáraknál is törekedjünk arra, hogy legalább másfél méterre legyünk egymástól a sorban.

Jelen járványügyi helyzetben klubunk azt a döntés hozta, hogy a kecskeméti és megyei utánpótlás egyesületek labdarúgói, illetve a labdaszedők szülei a 2-es kapu felől léphetnek csak be a stadionba. A 2-es kapu oldalán egy külön szektort is biztosítunk a 65 éven felüli korosztálynak, amennyiben külön szeretnének helyet foglalni idősebb szurkolóink, ez az L-szektor lesz. A büfék mindkét oldalon üzemelnek!

A vendég drukkerek a 2-es kapun keresztül léphetnek be a stadionba, ahol kizárólag a számukra kijelölt N-szektort foglalhatják el.

Bár mindig öröm, ha minél többen vagyunk a stadionban, fontos egymás egészségének megóvása, így aki betegség jeleit érzi magán, ezúttal inkább pihenje azt ki, és buzdítsa otthonról a csapatokat!

A belépők most is egységesen 500 forintba fognak kerülni, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A pénztárak egy órával a kezdés előtt nyitnak. Lehetőség szerint érkezzenek szurkolóink a megszokottnál korábban, hogy elkerülhető legyen a pénztáraknál a sorban állás. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók