A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Az életben maradás a tét a makóiaknak

A Kecskeméti TE nehéz mérkőzésre számíthat vasárnap, hiszen ahhoz a Makóhoz látogatunk, melynek már az NBIII-as remények életben tartása a tét. Amennyiben nem tudnak nyerni a hazaiak, akár már ma kieshetnek.

A Makó kiesése a Szekszárd kezében is van már, hiszen amennyiben nyernek, úgy a Makó csak győzelemmel őrizhetné meg matematikai sanszát. A hazaiak így sincsenek túl pozitív helyzetben, hiszen egész tavasszal csupán egyszer nyertek, a harmadosztályú tagság megőrzéséhez majdnem annyi találkozót kéne hozniuk a hajrában, amennyit az egész bajnokság során sikerült. Öt győzelme közül az utolsót sem mostanság ünnepelte a Makó, még április 7-én tudtak először három pontot szerezni a Szekszárd ellen, azóta négy meccsükből hármat elvesztettek. Vétek lenne azonban leírni ellenfelünket, hiszen Magyar György játékos-edző is elmondta, nem akarnak harc nélkül búcsúzni:

„Nekünk életbevágóan fontosak lennének a pontok, a bennmaradás szempontjából minden számít most már. Bár a matematikai sanszunk minimális, de főleg hazai pályán szeretnénk megragadni az utolsó lehetőségeket. Mindenképpen a három pont a célunk, hiszen ha ebből a négy fordulóból esetleg sikerülne legalább hármat megnyerni, akkor talán a Szekszárd nyomába eredhetünk. Az elsődleges célunk most az, hogy a Paksot utolérjük, ehhez nagyon kellene ez a hazai siker.”

Tavaly igazán fordulatos és gólzáporos, 3-3-as döntetlen született a Széktói Stadionban. A Makó 3-1-re is vezetett, végül a hajrában sikerült legalább az egyik pontot otthon tartanunk. Szintén intő jel lehet a múlt, hiszen még az NBII-es bajnoki címre hajtó KTE is beleszaladt egy 3-0-os pofonba a 2008-as tavaszi nyitányon. Szabó Tibornak lehetnek hiányzói ezen a napon is, de jó hír, hogy Nánási Balázs visszatért, illetve Balog Marcell játékára is lehet némi sansz. Bár a Makónak talán nagyobb a tét, a három pont legalább ilyen fontos lenne kecskeméti szempontból is, hiszen ebben az esetben behozhatatlan előnybe is kerülhetünk a kiesőzónában tartózkodókkal szemben.

„Én azt gondolom, hogy ez is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Annak ellenére, hogy a Makó kieső helyen van, egy nagyon szervezetten védekező, masszív csapatról van szó. Nekik az utolsó szalmaszál lehet ez a meccs, ebbe biztosan megpróbálnak belekapaszkodni. A mi helyzetünkben is a három pont elfogadható, úgyhogy egy kemény és küzdelmes találkozóra van kilátás” – mondta Szabó Tibor.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók