A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Az első idegenbeli meccs jön Dabason

Az NBIII. közép csoportjának második fordulója következik csapatunk számára, a KTE a tavaly élmezőnyben záró FC Dabas vendége lesz vasárnap.

Az újonc Taksony elleni döntetlen (1-1) után idegenben is megmutathatja magát a Kecskeméti TE, ráadásul rögtön egy komoly ellenféltől, a Dabastól kellene pontokat elhozni. A Dabas tavaly kifejezetten kellemetlen ellenfél volt mindenki számára, a bajnokság hajrájában a mérleg nyelveként is emlegették őket, hiszen pécsi pontszerzésükkel gyakorlatilag „ziccerbe” hozták az utolsó kör előtt a Tiszakécskét, mely végül fel is jutott. Erős Károly együttese a 6. helyen zárt, nem titkolt céljuk az, hogy ezt az eredményt minimum megismételjék, de inkább javítsák, így nagyon készülnek ellenünk is.

„A feltérképezésre mindig nagy hangsúlyt fektetünk, többször láttuk a Kecskemétet is. Tudjuk, hogy egy nagy múltú csapatról van szó, 100 százalékos erőbedobással készülünk, nagyon motiváltak vagyunk. Nehéz meccs lesz, mert az újoncok mindig kettőzött erővel hajtanak, nagyon meg akarják mutatni magukat, de ismerjük a Kecskemét erősségeit és gyengéit is. Szerencsére nálunk nincsenek sérültek, egyetlen egy utolsó pillanatban igazolt játékosnak nincsenek még rendben a papírjai, úgyhogy kellemes gondjaim vannak. Egész héten úgy készültünk, hogy mentálisan toppon legyünk, mert egy szervezetten védekező, kontrázni jól tudó csapat lesz az ellenfelünk, mely jó játékosokból áll” – mondta Erős Károly.

Szabó Tibor már nincs olyan szerencsés helyzetben, mint kollégája, hiszen a KTE keretéből többen is sérüléssel bajlódnak. Kitl Zoltán szeptemberben talán visszatérhet, Terbe Botond azonban ebben az évben biztosan nem játszhat. A hetekben Rozsi Dominik és Nemesvári Dániel sem volt bevethető, utóbbi azonban már társakkal edzett.

„Egy nagyon masszív csapathoz látogatunk, szeretnénk természetesen eredményesen játszani. Készültünk erre egész héten, a mi játékunkat szeretnénk ráerőltetni a Dabasra, remélhetőleg ez nagyobb százalékban sikerül majd nekünk a mérkőzés folyamán. Támadásban nagyon sok lehetőségünk volt a Taksony ellen, aminek nem lett lezárása. Mögéjük tudtunk kerülni, de igazából nem tudtuk befejezni a támadásainkat. Ha ez nagyobb százalékban sikerül, akkor eredményesebbek tudunk lenni a gólszerzésben is” – mondta Szabó Tibor.

A dabasi sportcentrumhoz térképes segítséget ITT találnak szurkolóink. A mérkőzést Bálint Attila vezeti, segítői Belicza Bence Péter és Gordos Árpád Mihály lesznek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók