A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Csak a győzelem elfogadható a Szekszárdnak

A Kecskeméti TE idegenben utoljára lép pályára ebben a szezonban, az NBIII. 29. fordulójában a Szekszárd vendégei leszünk. Kis túlzással az év meccsére készülnek a hazaiak, hiszen még a kiesés ellen küzdenek.

A Szekszárdi UFC egész évben a kiesés elkerüléséért küzd, végig a kiesőzónához közel helyezkedtek el, jelenleg a 13. helyen állnak. A közelmúltban egy edzőváltáson is átestek, Kvanduk János helyére Dienes Pál érkezett az utánpótlásból, miután a csapat kilenc meccséből csupán egyet tudott megnyerni tavasszal. Az utóbbi három fordulóban ennek pozitívnak mondható hatása volt, hiszen az új trénerrel rögtön legyőzték a Taksonyt, majd egyaránt döntetlen játszottak a Dabas és a Paks II. ellen is. A tolnai derbi tétje különösen nagy volt, hiszen ezzel megőrizték öt pontos előnyüket az őket üldöző „tarcsi” előtt. A szekszárdiak számára egyszerű a képlet, ha nyernek, nem kell foglalkozni riválissal, de ha a Paks II. nem szerez három pontot, akkor is eldőlt a kiesés elleni csata.

„Nagyon egyszerű a helyzet, mi az életünkért küzdünk majd vasárnap, csak a győzelem elfogadható eredmény számunkra! Kiegyenlítettnek látom az erőviszonyokat a két csapat közt, de szeretnénk élni a hazai pálya előnyével. Ennek tudatában mindenképpen győzelemre fogunk játszani, bízunk is benne, hogy ezt sikerül is kiharcolni” – mondta Dienes Pál.

A KTE nincs könnyű helyzetben, hiszen több játékosára sem számíthat Szabó Tibor, illetve kisebb sérülések is nehezítették a munkát. Selyem Zsolt már az utóbbi két találkozón sem volt bevethető, de Balog Marcell sem teljesen egészséges, Vladul Stefan ráadásul begyűjtötte ötödik sárga lapját, így a támadószekcióban bizony megfogyatkoztunk. Vezetőedzőnk természetesen tisztában van vele, hogy életéért küzdő csapat igen kellemetlen ellenfél lehet, ennek megfelelően küzdelmes találkozót vár.

„Egy nagyon agresszív és motivált csapat ellen fogunk játszani, a Szekszárdnak minimum egy pont még nagyon kellene a bennmaradáshoz. Küzdelmes találkozó lesz ez ennek megfelelően, vélhetően kevés helyzettel. Remélem, hogy ebből a kevés helyzetből mi tudunk gólokat szerezni, illetve megnyerni a mérkőzést” – mondta Szabó Tibor.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók