A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Egy éllovast már megleptünk, most Gyulán okoznánk meglepetést

A Kecskeméti TE vasárnap ismét egy komoly riválissal találkozik, a tabella élére fellépő Szeged-Grosics vendégeként lép pályára csapatunk. Szentlőrincről korábban ponttal távoztunk, de most talán még keményebb feladat előtt állunk.

A Szeged-Grosics tavaly esett ki az NBII-ből, ezt követően keretüket nagyjából egyben tartották, így a legnagyobb esélyesnek számítottak látatlanban is a bajnoki címre. Bár vezetik a tabellát, az már ősszel kiderült, hogy a közép csoport nem sétagalopp még nekik sem, néhány botlás, illetve a Szentlőrinc sorozatos győzelmei miatt nem is tudtak az élen telelni, közben egy edzőváltáson is átestek. Télen NBI-es rutinnal rendelkező játékosokkal, például Andorka Péterrel és Sasa Popinnal erősítettek, s bár nehezen indult nekik a tavasz, utóbbi három sikerükkel, illetve a Szentlőrinc pontvesztéseinek köszönhetően élre álltak. Joao Janeiro együttese nagy árat fizetett legutóbbi sikeréért (1-0), ugyanis Germán Tamást kiállították, Tóth Gábor közben begyűjtötte ötödik sárgáját a bajnokságban, Zvara Dávid ráadásul már a 6. percben megsérült Pakson. A portugál tréner ennek megfelelően nehéz meccsre számít:

„A Kecskemét sokat javult, a tavaszi szezonjukról mindent elmond a statisztika, hiszen nyertek a Dunaújváros, a Paks, a Hódmezővásárhely ellen, és döntetlent játszottak a Szentlőrinccel. Még egyszer mondom, nagyon sokat javultak, így ez már nem az a csapat, amelyik a bajnokság elején volt. Nekünk a saját utunkat kell járnunk, játszani a saját játékunkat. Vasárnap kemény meccsre számítok! A meccsen saját alapelveinket kell alkalmaznunk, és küzdenünk kell minden labdáért, az utolsó verejtékig!” 

A lila-fehér játékosok önbizalomtól duzzadva várhatják a meccset, hiszen a Dunaújváros 8 meccses veretlenségi sorozatát sikerült megtörnünk legutóbb 1-0-os sikerünkkel. Szabó Tibor szinte teljes kerettel készülhetett a meccsre, akadnak azonban még olyanok, akik kisebb sérülésből lábadoznak. A KTE idegenben is javult tavasszal, a Szentlőrinctől pontot hoztunk el, a Paksot legyőztük, igaz, legutóbb Kozármislenyben vereséget szenvedtünk. Jelenleg a 11. helyen állunk, de egy bravúrral akár az élboly mögötti pozíciókat is bátran megcélozhatnánk. Tavaly már sikerült elkapnunk a Szeged-Grosicsot, akkor kétgólos hátrányból játszottunk velük 3-3-as döntetlent. Szabó Tibor a csapatmunkában látja a siker kulcsát:

„Az első helyezetthez utazunk, ennek tükrében egyértelmű, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Azt gondolom, hogy nekünk csapatként kell jól funkcionálnunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. A Szeged-Grosics már megmutatta, hogy egy nagyon erős és masszív csapat. Ez akkor is igaz, ha néhány alapemberük ezúttal hiányozni fog eltiltás, illetve sérülés okán.”

A találkozót Gyulán, a Grosics Akadémián rendezik vasárnap 16:00-kor.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók