A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Egy ikont búcsúztatunk az RKSK ellen

Vasárnap befejeződik az NBIII. 2018/2019-es kiírása, a 30. fordulóban a Rákosmente KSK lesz a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban. A meccsnek nagy tétje már egyik csapat szempontjából sincs, azonban hazai részről becsületbeli ügy, hogy bajnok és kupagyőztes védőnket, Farkas Istvánt méltó módon búcsúztassuk.

Farkas István pályájáról már bővebben is írtunk a héten, emellett a legjobb képekből is szemezgettünk, sőt, hosszabb interjút is készítettünk vele. Egy dolog biztos, érzelemdús pillanatokat fog átélni 34 éves játékosunk, aki szinte teljes karrierjét a városban futballozta végig, NBII-es bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát. Az RKSK ellen 313. alkalommal fog pályára lépni kecskeméti színekben, ez lesz az utolsó alkalom, hogy lila-fehérben láthatjuk majd a Széktói gyepén, de a klubtól nem fog elszakadni.

Éppen ezért is csak a győzelem lehet a cél a mieink számára, Pista mellett természetesen azért is, mert hazai pályán búcsúzunk a bajnokságtól. A KTE a 10. helyről várja az utolsó kört, siker esetén még két pozíciót van esélyünk feljebb lépni, már amennyiben a PMFC és az Iváncsa sem nyer. Az biztos, hogy Peres Csaba, Selyem Zsolt és Balog Marcell sem fog pályára lépni az utolsó körben, csapatkapitányunkat csütörtökön meg is műtötték, egy cisztát távolítottak el térdéből. A műtét során minden rendben ment, Marci már otthon lábadozik, 6 hetes felépüléssel számolhatunk esetében, így a nyári felkészülésbe már bekapcsolódhat. Szabó Tibor természetesen szeretné, ha szépen búcsúzna, illetve búcsúztatna a csapat:

„Mindenképpen győztesen szeretnénk zárni a bajnokságot, egyrészt Pista miatt is, másrészt a csapat miatt is. Úgy készülünk, hogy itthon akarjuk tartani a három pontot. Egy masszív, tavasszal nagyon eredményes félszezont produkáló RKSK ellen fogunk játszani, akik valóban játsszák a focit. Bízom benne, hogy egy élvezetes mérkőzéssel tudjuk lezárni a szezont.”

Való igaz, a Rákosmente a tavaszi szezon meglepetése, hiszen a fővárosiaknál csak a bajnok Szeged-Grosics gyűjtött több pontot ebben az évben. A 24 pont 13 forduló alatt mindenképpen kiemelkedő teljesítmény, rajtuk kívül csak a Szentlőrinc jutott el idáig. Az RKSK a 6. helyen áll, rontani és javítani is maximum egy pozíciót tudnak ezen az utolsó körben. Ősszel 1-1-es döntetlen született ellentétes pályaválasztás mellett, előzetesen ezt most is aláírná Gálvölgyi István, az RKSK trénere:

„Úgy gondolom, hogy mindkét csapat nyugodtan futballozhat, a minimális célokat sikerült elérni. Nekünk a biztos bennmaradás volt ez a tél után. Jól szerepeltünk tavasszal végig, de a Kecskemét játékosállománya hazai pályán dominálhat. Tisztes eredményre törekszünk, minimum egy pontban gondolkodunk, aztán meglátjuk, mit lehet kihozni a meccsből.”

A Kecskeméti TE – Rákosmente KSK találkozó 17:30-kor kezdődik vasárnap a Széktói Stadionban, a mérkőzést Hanyecz Bence vezeti, segítői Pogonyi Ferenc és Ancsin Zoltán lesznek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók