A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Első hazai sikerére hajt a KTE

Jól kezdte az NBIII-as bajnokságot a Kecskeméti TE, hiszen két forduló után 4 pont áll csapatunk neve mellett, így az 5. helyről várjuk a harmadik kört. A Taksony elleni hazai döntetlen, illetve a Dabas elleni idegenbeli siker után a Széktóiban is szeretné megszerezni első győzelmét együttesünk, ehhez a Paks II-nél kell jobbnak bizonyulnunk.

A Paks II. egy tipikus tartalékcsapat, elsősorban fiatalokra épül az alapkeret, akikhez néhány NBI-es visszajátszó is csatlakozik alapesetben. Ez teszi igazán kiszámíthatatlanná erejüket, hiszen nem mindegy, kik és mennyien játszanak majd vissza. Az első két fordulóban Kelemen Dávid és Kővári Róbert kapott helyet a kezdőben, utóbbi azonban a második körben már nem játszott. Tököli Attila csapata rendkívül fiatal ezzel együtt is, Szentlőrincen 16 esztendős futballisták is lehetőséget kaptak, de 22 esztendős játékos is csak egy lépett pályára. A korábbi KTE kedvenc honlapunknak is nyilatkozott a meccs előtt:

„Szerettem ott lenni Kecskeméten, jól éreztem magam, szép sikereket is értünk el. Jó is lesz visszatérni, azt viszont nagyon sajnálom, hogy erre csak NBIII-as szinten kerülhet sor. Sajnos ez van, de bízom benne, hogy lesznek azért a stadionban bőven nézők, illetve egy jó hangulatú találkozó lesz. Szeretnénk minél több fiatalnak lehetőséget adni, hogy minél előbb szerepelhessenek felnőtt szinten. Tavaly sokan még az U17-es bajnokságban futballoztak, nagy lépés, illetve szintkülönbség számukra az NBIII. Ha nem tesszük viszont őket be, akkor sosem tudjuk meg, hogy milyen futballisták lesznek belőlük. A célunk az, hogy az NBIII-as tagságunkat megőrizzük, én viszont minden meccsen nyerni szeretnék, azt akarom, hogy ehhez ők is így álljanak hozzá” – mondta Tököli Attila.

Szabó Tibor is bátran nyúlt eddig a fiatalokhoz, az első két fordulóban összesen 5 korábbi akadémista (Selyem Zsolt, Nemesvári Dániel, Tóth Roland, Maczelka Gábor, Mészáros Dávid) bizonyíthatott, az U19-ből felhozott játékosok ráadásul még várnak a nagy pillanatra. A Pakssal ellentétben azért a rutinos játékosai is megvannak a keretnek, döntő fontosságú lehet vasárnap ennek kihasználása, hiszen hiába az alacsony átlagéletkorú paksi keret, a Dabas elleni vereség után a Szentlőrincet le tudták győzni. Vezetőedzőnk Terbe Botondra és Kitl Zoltánra továbbra sem számíthat, legutóbb bokasérülés miatt Szabó Dávid is hiányzott. 

"Kiszámíthatalan ellenfelünk lesz, hiszen nem tudjuk, hogy pontosan milyen kerettel is érkezik hozzánk a Paks. Az NBI-es csapat szombaton játszik, ezt követően derülhet ki, mennyi embert adnak vissza hozzájuk. Ilyen szempontból nehéz összecsapás elé nézünk, a célunk azonban most is változatlan, szeretnénk itthon tartani a három pontot" - mondta Szabó Tibor. 

A mérkőzésre a belépők most is egységesen 500 forintba kerülnek, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A pénztárakban árulni fogjuk még a teljes 2018/2019-es szezonra szóló bérleteket is, mely az összes hazai bajnoki és kupameccsre érvényes, ennek ára 6000 forint. Pénztárnyitás 16:00-kor, a büfét az „A” és „B” lelátón is biztosítani fogunk.

A mérkőzést ezúttal egy komoly, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező játékvezető fújja majd Gaál Gyöngyi személyében, segítői Zsákai Milán és Zahorecz Roland lesznek. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók