A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Feltörni a feltörhetetlent, vasárnap a Dunaújvárost fogadjuk

Az NBIII. közép csoportjában tavasszal a Dunaújváros szerepel a legjobban, Lőrincz Emil együttese még gólt sem kapott ebben az évben. A lila-fehér labdarúgók célja azonban természetesen az, hogy ezt a sorozatot megszakítsák.

Balog Marcell utóbbi két meccsünkön betalált, ősszel a Dunaújváros kapuját is bevette

Feltörhetetlennek tűnő ellenfelünk lesz vasárnap a Széktóiban, hiszen a Dunaújváros egészen elképesztő sorozatban van. A PASE kapuja november 11-e óta érintetlen, utoljára a SZEOL tudta őket legyőzni, azóta értelemszerűen veretlenek is. Ez egy 8 meccses sorozatot jelent immáron, 720 tiszta játékperc óta nem kellett maga mögé nyúlnia Pokorni Péter kapusnak. A 10 kapott gól a legkevesebb a bajnokságban, így az is belefér az újvárosiaknak, hogy átlagban csupán 1 gólt lőnek, azonban éppen ez a hatékonyság hiányozhat nekik még ahhoz, hogy még feljebb nyomuljanak a tabella harmadik helyéről. Utóbbi 4 meccsüket mindenesetre megnyerték, háromszor is 1-0-os különbséggel.

Lőrincz Emil, a Dunaújváros trénere a sorozat folytatásában bízik:

„Ugyanazt a stabilitást várom a csapatomtól, amit az eddigi mérkőzéseken. Gondolok itt a csapatvédekezésre, illetve arra is, hogy bátor támadófutballt mutassunk a labdaszerzések után. Az őszi találkozón is voltak fordulópontok, nem volt az egy egyértelmű párharc. Erre számítok most is, a Kecskemét véleményem szerint annál erősebb, amit az eredményei mutatnak, így mindenképpen nehéz mérkőzés vár ránk.”

A már említett őszi mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a KTE, tehát azok közé tartozunk, akik legalább fel tudták törni az újvárosi reteszt. Szabó Tibornak nem volt könnyű dolga legutóbb, hiszen Farkas István eltiltás, Peres Csaba sérülés miatt hiányzott, Nánási Balázs Hódmezővásárhely ellen összeszedett húzódása lassan javult, le is kellett cserélni, de Vladul Stefan sem volt tökéletes fizikális állapotban. A heti munka ezzel együtt nem állt meg, játékosainkkal folyamatosan dolgozott az egészségügyi stáb azon, hogy harcra készek legyenek vasárnap, az U19-es Vágó Gábor emellett érett játékkal mutatkozott be. A KTE egyelőre 5 meccsen 7 pontot gyűjtött, a Kozármisleny elleni vereséget megelőzően itthon nyerni tudtunk, most is ez a cél.

Szabó Tibor, a KTE vezetőedzője képesnek tartja a győzelemre csapatát: 

„Nagyon szeretnénk itthon tartani a három pontot, bízom benne, hogy az ehhez szükséges motivációs szint, illetve harcosság is meglesz bennünk vasárnap. A Dunaújváros egy masszív együttes, nagyon nehéz megverni őket. Összeszokott, évek óta együtt játszó keretük van, tele jó képességű játékosokkal. Remélem, hogy szurkolói segítséggel, a holtpontokon is átlendülve képesek leszünk nyerni.”

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók