A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Hazai rangadó jön a Dunaújváros ellen

A KTE HUFBAU szombaton 14:30-kor a Dunaújvárost fogadja a Széktói Stadionban, az NBI-es múltra is visszatekintő párharc azért is bír nagy téttel, mert csupán egy pont választja el egymástól a feleket. A bajnokit egy öregfiúk gálameccs vezeti majd fel.

A Dunaújváros az utóbbi három szezonban stabilan a negyedik helyen zárt az NBIII-ban, nyáron azonban kicsit több mozgás volt a csapatnál, ami kezdetben nem párosult eredményekkel. Ellenfelünk első öt meccséből csak egyet nyert meg, azóta viszont négyből hármat, legutóbb a Monor ellen gyűjtötték be a pontokat. Az újvárosiak októberben egy új játékossal is erősödtek, a Honvédban nevelkedő, tavaly az NBII-es Balmazújvárosban szereplő Bíró Ákos a Monor ellen győztes góllal mutatkozott be. Lőrincz Emil védekezésben a megtalált stabilitást, támadásban viszont nagyobb koncentrációt vár csapatától szombaton:

„Úgy néz ki, hogy ebben az osztályban minden mérkőzés tud nehéz, illetve kevésbé nehéz lenni. Az elejét nagyon elrontottuk a szezonnak, főleg hazai pályán, az utóbbi meccseken azonban eredményesen szerepelünk. Kecskeméten azt várom, hogy meglegyen ugyanaz a szervezett csapatvédekezés, mely az elmúlt meccsen is jellemezett minket, emellett bátor és kezdeményező legyen a játékunk. Sajnos nagyon sok lehetőséget puskázunk el, itt főleg játék szituációkra gondolok. A labdaszerzések utáni megindulásokat sokkal pontosabban kell lejátszanunk.”

Mi egy dabasi vereség után várjuk a szombati meccset, amit fontos lenne hazai pályán kijavítani, hiszen egy győzelemmel újra a Dunaújváros elé kerülnénk, mely jelenleg egy ponttal van előttünk az ötödik helyen. A tavalyi szezonban itthon tartottuk a pontokat egy 1-0-os sikerrel, a cél természetesen az lenne, hogy ezt megismételjük. Zoran Kuntics bizakodó a találkozó előtt, azonban biztosan lesznek ezúttal hiányzóink:

„A Dunaújváros öt meccs óta veretlen, nagyjából képben vagyunk arról, hogy milyen erőt képviselnek. Gyengébben indult nekik a szezon, de utána stabilabbak lettek, közben Bíró Ákos személyében egy jó játékossal erősödtek. Nem lesz könnyű meccs, ez nyilvánvaló, főleg úgy, hogy egy vírusos betegség miatt pár emberre nem is számíthatunk. Szép feladat lesz ez azoknak, akik lehetőséget kapnak, bizonyíthatják, hogy rájuk is lehet számítani.”

Az NBIII-as bajnokit egy gálameccs is felvezeti a KTE Öregfiúk a Szolnokkal játszik majd 12:00-tól a Széktói Stadionban. Korlátozott számban még szurkolói sálak is maradtak, ezeket ezúttal is a pénztárakban lehet majd megvásárolni, ára 3000 forint.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók