A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Itthon kell tartani a pontokat a Makó ellen!

Vasárnap a 12. fordulót rendezik az NBIII. közép csoportjában, a Kecskeméti TE a Makó FC-t fogadja a Széktói Stadionban 13:30-kor. A két klub azonos pontszámmal vág neki a meccsnek, hazai oldalon egyértelmű cél a győzelem, míg a vendégek már a döntetlennel sem lennének elégedetlenek.

A Makó FC elleni utolsó tapasztalataink nem tartoznak a kellemes kategóriába, még a 2007/2008-as NBII-es kiírásban szerepeltünk velük utoljára azonos bajnokságban. Akkor a bajnokságot egy hazai 1-1-es döntetlennel indítottuk ellenük, a tavaszi nyitányon aztán 3-0-ra kikaptunk idegenben, ezt követően azonban 14 sikerrel kiharcoltuk a feljutást. A Makó azóta a megye I. és az NBIII. közötti utat járta meg, tavaly újoncként őrületes tavaszi hajrával maradtak bent. Idén is a harmadosztályú tagság meghosszabbítása a céljuk, lehetőleg kevesebb izgalommal. Ehhez egyelőre hazai pályán gyűjtögetik a pontokat, idegenben négyszer is négy gólt kaptak, Makót elhagyva csupán négy pontot gyűjtöttek. Nem csoda, hogy Magyar György játékos-edző sem lenne elégedetlen egy döntetlennel:

"Mindkét csapatnak szüksége van a pontokra, mi is így utazunk Kecskemétre. Nehéz találkozó lesz, hiszen a KTE főleg otthon gyűjtögeti a pontjait, akár erősebb riválisok ellen is. Döntő az NBIII-ban, hogy ki szerzi az első gólt, ez most is fontos lehet, hiszen a legtöbben kivárásra játszanak. Szeretnénk tehát mi szerezni azt, illetve jó lenne megúszni kapott gól nélkül. Látatlanban az egy pontnak is örülnék, de azért előre nem írnám alá természetesen. A napi forma, egy-egy villanás dönthet, a Kecskemétnek is megvannak azok a játékosai, akikre figyelni kell, gondolok itt Nádudvarira, vagy a Balog sérülése alatt magára találó Vladulra. Nem nyíltsisakos, de nem is bunkerfocira készülünk, igyekszünk támadni amennyire a lehetőségek engedik, akár kontrajátékkal is.”

Hazai oldalon a Honvéd elleni vereség kifejezetten fájónak számít, hiszen minimum az egy pontra bőven rászolgált volna a KTE a mutatott játék és a helyzetek alapján, végül a hajrában a kispestiek találtak be. A Széktói Stadion egyelőre erős várnak számít, csak a Szentlőrinc tudott Kecskemétről győztesen távozni, emellett 2 győzelem és 3 döntetlen a mérlegünk. A cél természetesen a Makó ellen is a három pont megszerzése, mellyel a tabella első felét célozhatná meg csapatunk. Balog Marcell térde továbbra sincs tökéletes állapotban, műteni nem kellett szerencsére, de játékára most sem alapozhat Szabó Tibor, aki nagyobb koncentrációt vár a Makó ellen:

„Nem játszottunk alárendelt szerepet Kispesten, kicsit több is volt a meccsben, mint a döntetlen. Kár, hogy ezt nem tudtuk a magunk javára fordítani. A hétvégi meccs szempontjából azért fontos ez, mert még nagyobb koncentrációt, még nagyobb odaadást kell eredményezzen. A Makó tavaly egy kétarcú csapat volt, ahhoz képest kiegyensúlyozottabban szerepelnek idén. A legfontosabbnak azt tartom, hogy a saját játékunkat rá tudjuk erőltetni ellenfelünkre, akkor meglesz a győzelem itthon. Mindenki figyeli a tabellát, ez természetes. Akik előttünk vannak, azok ellen is nagyon nehéz győzni, de akik mellettünk, vagy alattunk vannak, azok ellen sem könnyebb, nincsenek nagy különbségek. Teljesen mindegy, hogy milyen helyen áll aktuális ellenfelünk, hazai pályán nekünk a saját játékunkra koncentrálva kell itthon tartani a pontokat.”

A KTE – Makó találkozót Kovács Tamás fogja vezetni, segítői Varga Gábor és Nagy Márk lesznek. Ne feledjék szurkolóink, hogy vasárnap hajnalban óraátállítás is lesz, hajnal 3-ról 2-re húzzuk az órát!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók