A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Kiszámíthatatlan ellenféllel találkozunk

Az NBIII. közép csoportjában a Rákosmente FC lesz ellenfelünk a bajnokság 17. fordulójában. A fővárosi alakulat bár nem tartozik az élcsapatok közé, kiszámíthatatlanságuk miatt bárkire veszélyesek lehetnek, így biztosan nem fogják könnyen adni a három pontot.

Az RKSK ebben a szezonban meglehetősen hullámzóan teljesítő csapat benyomását kelti, hiszen képesek komoly meglepetéseket szolgáltatni pozitív és negatív értelemben is drukkereiknek. Az utóbbi években rendre stabil középcsapatnak számító együttes például jó volt egy-egy döntetlenre a Taksony, a Dabas és a Kozármisleny ellen is, de a kis Fradi is nehezen bírt velük, ugyanakkor például ötöt kaptak otthon a Körösladánytól, illetve a Hódmezővásárhely ellen is pont nélkül maradtak. Összességében viszont szervezett csapatról van szó, hiszen a már említett Körösladány elleni zakón kívül, mindenkivel partiban voltak, a fordulót a 16. helyről várják.

Bajnoki forma az utolsó 5 meccs alapján: Gy-V-D-V-Gy

Csapatunk nagyon nehéz meccset nyert meg múlt héten a Taksony ellen, hiszen egy nyolc mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát szakítottuk meg a vendéglátóknak. A november rangadókkal lesz tele, hiszen az RKSK elleni hazai meccs után sorrendben a Kozármisleny, az Iváncsa és az FTC II. – utóbbi kettő hazai pályán – lesz ellenfelünk. Fontos, hogy a rangadókra egy újabb sikerrel forduljunk rá, pláne azért is, mert noha még veretlenek vagyunk a Széktói Stadionban, utóbbi két fellépésünkön csak döntetlent játszottunk.

Bajnoki forma az utolsó 5 meccs alapján: V-D-Gy-D-Gy

Így várják a mérkőzést a vezetőedzők:

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Sajnos a kisebb sérülések most sem kerülnek el minket, úgyhogy most is sok a kérdőjel az összeállítást illetően. A Rákosmente igen érdekes ellenfél, vegyes eredményeik vannak, viszont egy-két gólnyi különbségű meccseik vannak. Többször is láttam őket, masszív és szervezett csapatról van szó, jól össze vannak rakva. Ez is egy nehéz mérkőzés lesz, de ebben a bajnokságban ez már többször bebizonyosodott. Az a csapat tud eredményes lenni, mely jobban koncentrál, jobb napot fog ki. A Taksony ellen megmutatta azt az arcát a csapat, hogy mennyire is tudunk küzdeni, akár a játékosok egymásért is. Megvolt az egységesség, ezért szereztünk három pontot, ezt kell hoznunk vasárnap is, akkor nem lesz probléma. Nagyon nehéz öt meccs vár még ránk, a rangadókon is akkor érhet sokat egy-egy siker, ha ezt a mérkőzést behúzzuk. Nagyon fontos, hogy a szurkolók is minél inkább a csapat mellett legyenek ebben az időszakban, hiszen itt most az a legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk be, akkor is, ha nem éppen sziporkázó a játék. Hetek óta kevesen vagyunk, de a srácok becsülettel dolgoznak az edzéseken, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a tabella élén teleljünk! 

Nagy Árpád (RKSK): Természetesen a Kecskemét a mérkőzés esélyese, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy ponttal, esetleg pontokkal távozzunk. Gyakorlatilag minden mérkőzésen van négy-öt nagy helyzetünk, de egyszerűen képtelenek vagyunk ezeket nagyobb százalékban értékesíteni. Ha ebben tudnánk fejlődni, vélhetően jóval több pontot is tudnánk szerezni. A korábbi évekhez képest jóval kisebb a költségvetésünk, így elsősorban fiatalok alkotják a keretet, de a mutatott játékkal elégedett vagyok, a helyzetkihasználásban viszont tényleg fejlődnünk kell.

Szurkolói információk:

A maszk viselése továbbra is végig kötelező a sportlétesítményben, emellett a kormányrendelet a távolságtartás betartását is megköveteli azzal a plusz megkötéssel, hogy csak minden harmadik széken lehet helyet foglalni. A szabályok betartásával ez 660 fő befogadására ad lehetőséget számunkra a vasárnapi, RKSK elleni bajnoki mérkőzésre, az elfoglalható helyeket ki is fogják jelölni.

A maszk viselése, illetve a 1.5 méteres távolságtartás, valamint az ülőhelyek kapcsán előírt szabályok betartása közös érdekünk egészségünk, illetve a különböző büntetések elkerülésének érdekében is. Amennyiben a hatóságok szabályszegést tapasztalnak, akkor a szabályszegő mellett a rendezvény szervezőjét is büntethetik. Ez első körben még lehet figyelmeztetés, de 100 ezertől akár 1 millió forintig terjedő bírság is, sportrendezvények esetében 1-10 mérkőzésre szóló – tehát akár az egész bajnokságra érvényes - zártkapus rendezés.

A pénztárak továbbra is egy órával a kezdés előtt - vasárnap 15:00-kor - nyitnak, de csak annyi jegy áll rendelkezésre (500 forintos egységáron), amennyi szurkolót beengedhetünk. Ez az 1-es kapu esetében 270, a 2-es kapunál 390 hazai szurkolót jelent. A vasárnapi mérkőzésre már a bérleteseknek és ingyenes kedvezménnyel rendelkezőknek (14 éven aluliak, utánpótlás játékosok) is jegyet kell kérniük a pénztárakban, de ezért fizetniük természetesen nem kell, a pontos létszámot azonban csak így tudjuk követni. Bérletes drukkereinket arra kérjük, hogy a vasárnapi meccsre már érkezzenek minél korábban, hogy garantáltan legyen helyük.

A vendég drukkerek kizárólag a vendégszektorban foglalhatnak helyet, létszámukat az MLSZ iránymutatása alapján saját hatáskörben, 80 főben maximalizáltuk, a távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályok rájuk is szigorúan vonatkoznak. Aki a hazai szektorban foglal helyet, azt a biztonsági személyzet kivezeti és átirányítja a vendégszektorba. Megértésüket köszönjük, a biztonságos és szabálykövető rendezés feltételeit így tudjuk megteremteni, büfét és mellékhelyiséget továbbra is biztosítunk számukra.

A maszk viselése, illetve a távolságtartás a büféknél is, illetve a létesítmény teljes területén kötelező, de étel, ital fogyasztására természetesen van lehetőség.

A szabályok figyelmeztetés utáni figyelmen kívül hagyása a sportlétesítmény területéről történő kizárást vonhatja maga után!

Kénytelenek vagyunk szigorú szabályokat hozni, hiszen a büntetések is szigorúak, klubunk nem engedhet meg magának milliós büntetést, sem pedig stadionbezárást. Ebből kifolyólag kérjük szurkolóink megértését és a szabályok betartását! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók