A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Kitűnő erőkből álló Taksonyhoz látogatunk

Vasárnap Dunaharasztiban lép pályára a KTE HUFBAU, ahol ellenfelünk ezúttal a Taksony lesz. Schőn László csapata kifejezetten jó formában van, hét közben a kupában is továbbjutottak, így nagyon nehéz 90 perc vár ránk.

A Taksonynál nem volt mindig ennyi ok a mosolyra a szezon során, hiszen az élmezőnyt megcélzó együttes első nyolc meccséből csak kettőt tudott megnyerni, így Lakatos Béla helyére Schőn Lászlót nevezték ki vezetőedzőnek. Bár első meccsét vele is elveszítette a Taksony, azóta összesen hat bajnokin maradtak veretlenek, ebből négyet meg is nyertek, emellett a kupában is állnak még. A Taksony adja a góllövő lista éllovasát is, akit Kecskeméten jól ismerhetünk, hiszen a ma már 37 éves Simon Attila korábban a KTE játékosa is volt az NBI-ben. Hiába nem számít már fiatalnak, ez a kapu előtt nem téma, eddig 11 gólt lőtt a bajnokságban. Ahogy az utóbbi hetek, úgy ez a pár nap is nagyon sikeres volt a Taksony számára, hiszen a bajnokságban 2-1-re legyőzték otthon a Körösladányt, majd a kupában 2-0-ra megverték a Kozármislenyt is.

Bajnoki forma az utolsó 5 meccs alapján: Gy-Gy-D-D-Gy

Gombos Zsolt nincs egyszerű helyzetben, hiszen a Szeged és a Kisvárda ellen is rengeteg hiányzója volt, a sérülések nem kerülik el sajnos a társaságot, ennek tükrében a Kisvárda elleni kupameccsen csak azok léptek pályára, akik semmilyen problémával nem küzdöttek, a keretet akkor így fiatalokkal bővítette ki vezetőedzőnk. A Taksony ellen így némileg bővülhet a keret, de továbbra is lesznek olyanok, akik csak a lelátóról nézhetik a meccset. A Szeged elleni 1-1 után csalódás volt, de a Kisvárda ellen becsülettel helyt állt megfiatalított csapatunk, NBI-es riválisunk 1-0-os sikerrel lépett a következő körbe.

Bajnoki forma az utolsó 5 meccs alapján: Gy-V-D-Gy-D

Így várják a mérkőzést a vezetőedzők:

Schőn László (Taksony SE): Jó szériában vagyunk benne hál’ istennek, szeretnénk, ha ez továbbra is kitartana. Tudjuk, hogy egy nagyon jó ellenféllel fogunk találkozni, de ellenük is úgy készülünk, ahogy az utóbbi hetekben bármikor. Csináljuk a napi munkát, szeretnénk folytatni a sorozatunkat. Nagyon jó mérkőzésre számítok, a kupasiker is egy plusz löketet adhat a srácoknak.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Nagyon nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen egy jó erőkből álló, emellett jó szériában lévő csapattal találkozunk. Továbbra is nagyon szűken vagyunk, ismét lesznek fiatalok a keretben és a kezdőben is. Ez nem jelent ugyanakkor semmit, itt a lehetőség nekik is, hogy megmutassák magukat. Az elsődleges az, hogy masszív védekezést nyújtsunk, emellett mindenkitől a tudása legjavára lesz szükség ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ezek azok a mérkőzések, amiken nagyon fontos, hogy betartsuk azt, amit előzetesen megbeszéltünk, mert akár egy pontrúgás is eldöntheti a pontok sorsát. Véleményem szerint nem lesz sok gól, benne van az is, hogy egy fog dönteni. Minden meccsen a győzelemre törekszünk, a körülmények ellenére erről most sem mondtunk le, hiszen győzelmek kellenek ahhoz, hogy céljaink elérése felé haladjunk.

Szurkolói információk:

A hazai mérkőzéseit Dunaharasztiban, a DMTK Sportpályán rendezi ebben a szezonban is a Taksony.

Cím: 2330 Dunaharaszti, Mindszenty u. 16.

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a Magyar Közlöny 229. száma szerint 2020.10.23-tól a szabadtéri sportrendezvényeken, így labdarúgó mérkőzéseken is kötelező a maszkhasználat, enélkül nem lehet belépni a létesítménybe Dunaharasztiban sem. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók