A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Monoron kezdődik a tavasz

A KTE HUFBAU vasárnap 14:30-kor a Monor elleni mérkőzéssel kezdi a tavaszi szezont. Ősszel vendéglátóink örülhettek sikernek, hiszen 2-1-re nyertek a Széktói Stadionban, most azonban egy teljesen más mérkőzésre lehet kilátás.

Ősszel a Monor örülhetett a Széktóiban

Az NBII-ből kieső Monor a harmadosztályban meghatározó együttes lett ősszel, bár a kiemelkedő PMFC-vel ők sem tudták felvenni a versenyt, így is a harmadik helyen telelhettek. Horváth Dávid együttese végig stabilan teljesített, ezt a stabilitást télen sem akarták megtörni, hiszen minimális mozgás volt a keretben. Nagy Bendegúz, Hrepka Ádám és Adamcsek Máté távozott, ami azért 12 gól mínuszt jelent a monoriak számára, visszatért azonban Szerencsi Miklós, aki az NBII-ben alapembere volt korábban a klubnak. A Monor pozitív felkészülésen van túl, több meccsüket kapott gól nélkül nyerték meg, így masszív ellenfélre van kilátás.

Ősszel parázs meccsen vitték el a pontokat Kecskemétről, egy páros kiállítás után már a 40. perctől emberhátrányban játszottak a csapatok, de 2-0-os vendég vezetés után már csak a szépítésre futotta számunkra Asztalos révén. Kecskeméti szempontból nagyobb átalakulás történt télen, hiszen 6 távozóra 5 érkező jutott, Puskás Zoltán azonban nagyon korán kidőlt súlyos sérülés miatt, így rá tavasszal nem is számíthat a szakmai stáb.

Gombos Zsolt így várja a tavaszi nyitányt:

„Mindig azt szoktam mondani, osztálytól függetlenül, hogy mindig az aktuális ellenfélre kell készülni. Nincsenek csodák, mindenkit meg lehet verni. A Monor egy élcsapatnak számít a közép csoportban, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy esetleg nem tudunk olyan nagy arányú dominanciát kialakítani, melyre törekedni szeretnénk a tavasz folyamán. A Monor tavaly még NBII-es csapat volt, találkoztam velük én is ősszel a bajnokságban, akkor 0-0-át játszottunk Szentlőrincen. Egy masszív, szervezett csapatnak tartom ellenfelünket, de győzni szeretnénk mindenképpen. A felkészülésünket abszolút pozitívnak látom, mindent próbálnak maximálisan megvalósítani a srácok. Van egy begyakorolt játékrendszerünk, de figyelemmel kell lenni az első meccsen bevethető játékoskeretre is, így alighanem változtatásokat is eszközölnünk kell majd. Erre megy rá ez a hét, így fogunk nekivágni a bajnokságnak, de talán ez annyira nem is baj, mert így kevesebbet tudnak rólunk edzőmeccseinket megtekintő ellenfeleink is.”

A Monor – KTE HUFBAU mérkőzést szokásunk szerint most is tudósítjuk szöveges formában Twitteren, de a Kesport TV jóvoltából élőképes stream is lesz Youtube-on. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók