A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Szentlőrincen is nyerni szeretnénk

A tavasz eddigi legkomolyabb megmérettetése vár a lila-fehér futballistákra, hiszen vasárnap az éllovas Szentlőrinc vendégeként lép pályára csapatunk. Ellenfelünk idén két döntetlent tud felmutatni, így vasárnap mindenképpen győzelemmel abszolválnák első hazai fellépésüket. Nem az esélytelenek nyugalmával szeretne pályára lépni persze a KTE sem, mely ősszel 1-0-ra kapott ki a Széktóiban a párharc első felvonásán. 

A Szentlőrinc őszi szezonjáról csak a legelismerőbb szavakkal lehet beszélni, mert bár arra lehetett számítani, hogy a mezőny első felében a helyük, arra semmiképpen sem, hogy 2 vereség után zsinórban 12-szer nyernek. Ez elég is volt ahhoz, hogy a tabella élén zárjanak, még az is belefért, hogy utolsó 2 meccsüket elveszítették tavaly. A bajnokságot két idegenbeli döntetlennel folytatták Pakson és Kispesten, így már négy mérkőzés óta nyeretlenek, ám mivel a Szeged-Grosics is elhibázta előzési lehetőségét, egy egységgel még mindig vezetnek. Bár a Szentlőrincen nincs akkora nyomás a feljutást illetően, mint a Szeged-Grosicson, Turi Zsolt mégis érzi, hogy ellenük mindenki kettőzött erővel akar már bizonyítani:

„Mindenképpen nehéz meccsre számítok. Nekünk jelen pillanatban senki ellen sem könnyű a dolgunk, hiszen vezetjük a tabellát, mindenki kettőzött erővel játszik ellenünk, illetve meg akarja mutatni, hogy mennyire jó csapat. A Kecskemét télen erősíteni tudott, ezt meg is mutatták Pakson, ahol nekünk csak döntetlent sikerült elérnünk. Bízom benne, hogy hazai környezetben végre megszerezzük első győzelmünket, de sok fog azon múlni, hogy ne kövessünk el olyan egyéni hibákat, amivel eddig megajándékoztuk ellenfeleinket. Emellett az is fontos lenne, hogy a helyzeteinket nagyobb százalékban értékesítsük” – mondta a hazaiak trénere.

A KTE nagyon fontos és felszabadító három pontnak örülhetett Pakson, hiszen egyrészt egy közvetlen rivális ellen szereztük meg első tavaszi sikerünket, másrészt egy október óta tartó nyeretlenségi szériának vetettünk véget. Akadnak kérdőjelek a vasárnapi kirándulás előtt, hiszen kényszerű cseréket is meg kellett lépnünk Pakson. A stáb azon dolgozik, hogy mindenki bevethető legyen, hosszabb kihagyással járó sérülést azonban egyik játékos esetében sem fognak megkockáztatni. Az előző forduló szép számmal tartogatott meglepetéseket, éppen ezért Szabó Tibor szerint sem szabad azt nézniük, hogy aktuális ellenfelük milyen pozíciót foglal el:

„Minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, így természetesen ezt is. A bajnokság minden szempontból nagyon kiegyensúlyozott, így mi sem azt nézzük, hogy az utolsóhoz, vagy az éllovashoz látogatunk. Minden meccs nagyon nehéz, de bízom benne, hogy a párharcainkat ugyanolyan jó százalékban vívjuk meg győztesen, ahogy azt Pakson is tettük. Ebben az esetben Szentlőrincről is győztesként térhetünk haza. Náluk is volt egy kis játékosmozgás, főleg szerb vonalról érkeztek hozzájuk magyar kötődéssel rendelkező játékosok. Nagyon masszív csapat, fizikálisan erősek és magasak, emellett olyan játékosok alkotják a keretüket, akik rendkívül komplexek, bármilyen poszton bevethetőek” – mondta a KTE vezetőedzője.

A szentlőrinci mérkőzést Szommer Attila vezeti, segítői Varga Gábor és Vörös Dániel lesznek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók