A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: Vasárnap indul a bajnokság, fontos a jó rajt!

Véget ért a felkészülés a Kecskeméti TE számára, Zoran Kuntics csapata vasárnap már tétmeccsen kell vizsgázzon a bajnoki nyitányon. Ellenfelünk az újonc Dabas-Gyón FC lesz, Aczél Zoltán együttese gyakorlatilag teljesen lecserélődött a bajnoki címet követően.

A felkészülés során már találkoztunk ellenfelünkkel

Végre eljött a várva várt bajnoki rajt, ráadásul csapatunk hazai pályán kezdheti a 2019/2020-as szezont! Nyáron alapos átalakuláson esett át csapatunk, hiszen eddig 11 új labdarúgó érkezett a Széktói Stadionba. Őket már új szakmai stáb készítette fel a szezonra: Zoran Kuntics munkáját Farkas István pályaedzőként, Erdei Sándor kapusedzőként segíti. A változásokkal merészebb célokat határozott meg a klubvezetés, az első három hely valamelyikét kell megszereznie a csapatnak.

Mindig az első lépés a legfontosabb, vagy éppen a legnehezebb, így a Dabas-Gyón elleni szezonnyitónak különösen nagy jelentősége lesz. A Pest megyei bajnok alaposan átalakult nyáron, hiszen gyakorlatilag a teljes keret lecserélődött, Aczél Zoltán csapata azonban cserébe jól csengő nevekkel is erősített.

„Nem szeretek, és nem fogunk azzal foglalkozni, hogy újoncok vagyunk. Soha nem könnyű ez, de láttunk már példákat arra, hogyan vetették meg a lábukat magasabb osztályban más csapatok, vagy éppen szerepeltek jól. A Kecskemétnek biztosan mások lesznek a céljai, kimondottan erős városról és klubról van szó, erre még abból az időből is emlékszem, amikor az élvonalban dolgoztam, hiszen akkor a KTE is ott szerepelt. Biztosan nem ilyen osztályban szeretne szerepelni egy ilyen klub, ettől függetlenül ezen a mérkőzésen mi is pontot, pontokat szeretnénk szerezni” – mondta Aczél Zoltán, a vendégek mestere.

Zoran Kuntics kerete közel végleges, szinte mindenkire számíthat is. Balog Marcellt ismét megműtötték, egyedül ő az, aki hosszabb kihagyás elé néz, a többi játékos egészséges. Az új igazolások közül csak Kéri Tamás nem lehet ott a szezonnyitón, aki még a SZEOL játékosaként kapott 2 meccses eltiltást az előző bajnokság végén, melyből egyet már akkor letöltött az utolsó fordulóban. A Dabas-Gyónnal már játszottunk egy edzőmeccset a felkészülés elején, akkor ennek szellemében a kísérletezés jegyében zajlott az a 90 perc. Zoran Kuntics éppen ezért teljesen más találkozóra számít:

„Azon az edzőmeccsen 3-4 utánpótláskorú játékos kapott lehetőséget. A meccs előtt, illetve után is elmondtam, hogy ilyen összeállításban biztosan nem fogunk felállni a nyitányon. Alighanem Dabas-Gyón se, mert tudomásom szerint távozott is tőlük azóta játékos. Összesen 17 új játékos érkezett a 2 maradó mellé, azokhoz képest, akik megnyerték a megyei bajnokságot. A többségük ráadásul az NBII-ből, vagy az NBIII-ból jött. Én úgy gondolom, hogy nem is a bennmaradás az ő céljuk, ennél sokkal jobb eredményt szeretnének elérni. Az edzőmeccsen egyébként 4-5 ziccert hibáztunk el, míg ellenfelünk kihasználta lehetőségét.”

Szurkolóink támogatását az új szezonra is változatlan jegyárakkal szeretnénk meghálálni, a belépők a 2019/2020-as bajnokság alatt is egységesen 500 forintba fognak kerülni, míg a 14 éven aluliaknak szintén ingyenes marad a meccslátogatás. Idén is lesz lehetőség bérletet vásárolni, melynek ára 6000 forint, ebben a KTE összes (15) hazai bajnoki és esetleges Magyar Kupa mérkőzése benne van. A bérleteket a pénztárakban lehet megvenni a találkozó előtt.

Fontos kiemelni a rajt előtt, hogy az MLSZ minden korábbi gyakorlatnál szigorúbb büntetésekkel sújt le a pirotechnikai eszközök használata esetén a klubokra. A szigorított Fegyelmi Szabályzatban a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után. Éppen ezért is kérjük drukkereinket, hogy szenvedélyesen buzdítsák a csapatot, ugyanakkor tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától a hazai és idegenbeli mérkőzéseken is. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók