A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csaba az év játékosa

A 2023/2024-es idény végén szokás szerint szavazásra invitáltuk drukkereinket a Lila Köd bloggal, mely során több kategóriában is leadhatták voksukat. Az év KTE-játékosa Belényesi Csaba lett, de további díjak is kiosztásra kerültek.

Az év játékosa: Belényesi Csaba

A címért két játékos volt versenyben, végül Belényesi Csaba jött ki ebből győztesen Horváth Krisztoferrel szemben. „Csacsa” elnyűhetetlenségéről már sokat írtunk, mint az ismert, védőnk az elsőtől az utolsó percig pályán volt az idényben, egyetlen találkozóról sem hiányzott, illetve nem is cserélték le. Egy mezőnyjátékos, különösen egy védő esetében ez nagy érdem, ehhez ráadásul jó teljesítmény is párosult: a legtöbb megelőző szerelése és blokkolt lövése is neki volt, miközben párharcait nagy hatékonysággal nyerte földön és levegőben is. Harcossága és megalkuvást nem tűrő játéka eddig is védjegye volt, amit drukkereink is értékeltek.

Az év U21-es játékosa: Horváth Krisztofer

A legmeggyőzőbb fölénnyel nyert ebben a kategóriában Horváth Krisztofer, aki parádés idényt zárt Kecskeméten. Ami a számokat illeti, 36 tétmérkőzésen 12 gólt és 9 gólpassz került a neve mellé. Eközben tavaly nyár óta folyamatosan ott van a magyar válogatottban, kétszer már pályára is léphetett, jelenleg pedig az Eb-re készül a 26 fős keret tagjaként.

Az év igazolása: Helmich Pál

A Pálinkás Gergőt megelőző Helmich Pál duplázott ebben a körben, hiszen télen érkező ifjú középpályásunk az MTK elleni találatával az idény gólja címet is bezsebelte. Ennél még nagyobb elismerés, hogy szurkolóink úgy látták, hogy a legjobban eltalált igazolásról, mondhatni az év felfedezettjéről van szó. Helmich Pál ősszel még csak jobbára csere volt az NB III-ban, ám Kecskemétre igazolva rögtön bedobták a mélyvízbe. 12 bajnokin végül 2 gól és 2 gólpassz került a neve mellé, a még mindig csak 19 éves játékosnak.

Egyes kategóriákban igen szoros csata alakult ki, az év meccse címről például az FTC és a Riga elleni hazai sikerek is csak kevéssel csúsztak le, végül talán az élmény frissessége miatt, minimális fölénnyel újpesti diadalunk került az élre.

Posztok szerinti szavazás győztesei:

Az év kapusa: Varga Bence

Az év jobb oldali szárnyvédője: Szűcs Kornél

Az év középhátvédje: Belényesi Csaba

Az év bal oldali szárnyvédője: Zeke Márió

Az év középpályása: Helmich Pál

Az év támadó középpályása: Horváth Krisztofer

Az év csatára: Pálinkás Gergő

További kategóriák:

Az év gólja: Helmich Pál, az MTK ellen (2-2)

Az év gólpassza: Lukács Dániel, a Mezőkövesd ellen (2-1)

Az év védése: Varga Bence, az Újpest ellen (1-0)

Az év mérkőzése: Újpest – KTE 0-3

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók