A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csaba: Bizalom és szerencse is kellett

Belényesi Csaba nem akármilyen éven van túl, hiszen védőnk az összes tétmérkőzésen pályára lépett lila-fehérben, ráadásul egyetlen percet sem hagyott ki. Védőnk az egész NB I. legtöbbet foglalkoztatott játékosa lett ezzel.

Védőnk 39 mérkőzésen 3540 tiszta játékpercet töltött a pályán, amiben nincsenek benne a hosszabbítások, ezalatt a legtöbb megelőző szerelése és blokkolt lövése is neki volt, miközben párharcait nagy hatékonysággal nyerte földön és levegőben is.

– Ehhez természetesen kellett egy bizalom és megbecsülés a stáb részéről, illetve részemről annak a szerencsének is hozzá kellett adódnia, hogy a sérülések elkerültek, amik vissza tudtak volna vetni. Nagyjából az utolsó öt-hat fordulóra tudatosult bennem, hogy milyen sorozatban vagyok, akkor kezdtem el kicsit én is jobban számolni vissza a meccseket, hogy mennyi kell még hozzá. A végén már négy sárga lapom volt, ami ugye szintén némi veszélyt jelentett erre. Egyébként is igyekszem kerülni a felesleges lapok begyűjtését, ebben a helyzetben erre még jobban odafigyeltem – mondta Belényesi Csaba.

Játékosaink már pihenőjüket töltik, így van ezzel Csabi is, aki szerint kitűnő évük volt, még ha akadtak is benne nehezebb periódusok.

– A 6. hely egy jó eredmény, sikeres év van mögöttünk. Főleg annak tudatában, hogy azért voltak nehézségeink sérülések miatt, illetve a keretben is lezajlottak változások. Kicsit hullámzóbb volt ez az év, mint a tavalyi, de a csapat és a közeg erejét mutatja, hogy nehezebb időszakok után is talpra tudtunk állni, ki tudtunk jönni a hullámvölgyből. Éppen ezért mondhatjuk azt, hogy ez a 6. hely jó eredménynek számít – tette hozzá Belényesi Csaba.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók