A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csaba: Hálás vagyok a sorsnak

Szombaton 15:15-kor a Kisvárdát fogadjuk az OTP Bank Liga 24. fordulójában, a mérkőzés előtt pedig Belényesi Csabát kérdeztük. Védőnk az FTC ellen kitűnően futballozott, a Nemzeti Sport álomcsapatába is bekerült, nem mellesleg akkor ünnepelte 30. születésnapját is.

– Az FTC elleni meccsen ünnepelted a 30. születésnapodat, mennyire különleges ez a szám neked?

– Megmondom őszintén, kicsit tartottam tőle, mert egy olyan mérföldkő ez, amikor jobban átgondolja az ember, hogy mi van mögötte, illetve mi áll még előtte. Nyilván a jövőt nem lehet pontosan megtervezni, de a múltat én is kicsit jobban áttekintettem. 28 évesen lettem NB I-es játékos igazából, úgyhogy nagyon friss élmény ez még számomra. Örültem volna, ha előbb megadatik, de ugyanakkor hálás is vagyok a sorsnak, hogy 30 éves koromra túl vagyok az 50. NB I-es meccsemen is.

– Neked sem volt egyenes utad az NB I-be, mely állomáshelyeid adtak sokat?

– Kazincbarcika egy fontos állomás volt, mert NB II-ben ott lettem sztenderd játékos. Debrecenben is egy tanulságos periódus jött utána, ami egy felemás időszak volt számomra. Bíztam benne, hogy lesz lehetőségem az NB I-ben játszani már, s noha ez nem valósult meg, fontos tapasztalatokat szereztem, amik később hasznomra váltak. Utána az NB II-ben játszottam még más csapatokban, de végül Kecskeméten teljesedhettem ki.

– Az 50 NB I-es meccsen már túl vagy, melyek maradtak meg élénken benned?

– Nekem a Kisvárda elleni tavalyi szezonzáró kívánkozik az élre, hiszen akkor biztosítottuk be a második helyünket, egyben koronáztuk meg egész éves teljesítményünket. Akadnak természetesen még jó meccsek akár a tavalyi, akár az idei szezonból, például a már említett FTC elleni utolsó bajnoki is. Nem sikerült sajnos bravúrt elérnünk, de úgy éreztem, egyénileg mindent kiadtam magamból, jól is ment a játék. De az élen egyértelműen a már említett, Kisvárda elleni hazai meccs van.

– Ha már Kisvárda, miként várjátok a szombati bajnokit?

– Mindig úgy lépünk pályára, hogy pontot, pontokat szeretnénk gyűjteni. Hazai pályán ez hatványozottan igaz. Azzal tisztában vagyunk, hogy a tabella a 12 csapatos NB I-ben csalóka, a mezőnyből kiemelkedő Ferencvároson kívül minden csapat szinte hasonló esélyekkel indul egy-egy bajnokin. Mint mindig, most is maximálisan igyekeztünk felkészülni ellenfelünkből, bízom benne, hogy ennek a pályán is meglesz az eredménye.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók