A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csabában dolgozik a bizonyítási vágy

Szerdán 18 órakor a DVSC-t fogadjuk a MOL Magyar Kupában, és csapatunkból Belényesi Csaba különösen izgatottan várhatja a találkozót. Védőnk debreceni nevelés, ráadásul később az NBI-ben is pályára léphetett a Loki színeiben.

–Debreceni nevelés vagy, sőt, játszottál a Lokiban az NBI-ben is. Számít ez ilyenkor?

–Természetesen van bennem bizonyítási vágy, hiszen egy olyan csapat ellen lépünk pályára, melyben korábban én is futballoztam. Megvan a plusz motivációm, de a szokásostól lényegesen eltérőbben nem készülök most sem. Nagyon szeretném ugyanakkor, ha sikerülne továbbjutás, mert az azt jelentené, hogy én is méltó módon bizonyítottam akár jelenlegi, akár volt klubomnak.

–Korábbi csapattársakkal esetleg szóba került a sorsolás után ez a meccs?

–Nem igazán, de nyilván az én szempontból ez egy pikáns párosítás. Maradt bennem némi hiányérzet az ott töltött időszak után, de senkivel sem ápolok rossz viszonyt, nincs bennem semmilyen sértettség. Most viszont már az a legfontosabb számomra, hogy a KTE-vel legyek sikeres, jelen esetben szerdán a Debrecen ellen.

–Nyilván ki is elemeztétek az ellenfelet, de számít-e az a szerdai találkozó szempontjából, hogy a DVSC nincs túl jó formában?

–Abszolút nem. Ennél sokkal jobb csapat a Debrecen, mint amit a jelenlegi eredmények mutatnak. Az utóbbi évtizedek legsikeresebb magyar klubjáról beszélünk, akkor is, ha most egy más időszakban vagyunk. A mostani helyzetük egyáltalán nem tükrözi azt, amit valójában érdemelnének, amire valójában képesek.

–Van egy felfokozott várakozás a meccs kapcsán, az öltözőben ez mennyire csapódott le?

–Az az igazság, hogy olyan sok időnk nem is volt nagyon készülni és foglalkozni a Debrecennel, mert egyik meccsről a másikra ugrunk gyakorlatilag. Nagy a pörgés most ebben az időszakban. Amikor egy alacsonyabb osztályú csapat találkozik egy magasabban jegyzettel, akkor mindenkit fűt a bizonyítási vágy, ez normális. Fordított szemszögből nézve ebben persze az is benne van, hogy az ellenfél nehezebben pörög fel. Nem agyaltuk túl ezt a kupameccset sem, de a tűz az ugyanúgy megvan bennünk most is.

–Miből meríthet egy alacsonyabb osztályú csapat ilyenkor?

–A hazai pálya szerintem előny lehet, nekünk a szurkolók mindig sokat tudnak segíteni. Remélhetőleg szép számmal lesznek most is. Ami fontos, hogy elsősorban magunkra figyeljünk, a saját játékunkra törekedjünk, akárki legyen is az ellenfél. Meg kell lennie a kellő agressziónak, illetve normálisan fel kell építeni a támadásokat is. Ugyanúgy kell nekimennünk ennek a meccsnek is, mintha egy bajnoki lenne, oda kell tenni magunkat keményen.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók