A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bemutatjuk a Szeged-Grosicsot

Az NBIII. közép csoport listavezetője érkezik vasárnap a Széktói Stadionba, akik ellen természetesen nagyon kellene már egy bravúr csapatunknak. A tavaly még NBII-es alakulat papíron a bajnokság talán legerősebbnek tartott együttese.

A Szeged 2011 néven alapított klub érdekes utat járt be, hiszen 2011-ben érdekes körülmények közt született meg. Bár azon a nyáron a KITE-Szeged csak második lett az NBIII-ban, a Makó likviditási gondjainak hála egy csavarral NBII-es jogot szerzett Szeged városa, ekkor vették fel a Szeged 2011 nevet. Ebben az időszakban több átszervezés is történt a bajnoki rendszerben, így az NBII-ből végül 7. helyen zárva, osztályozóval esett ki a klub, mely azonban rögtön ki is vívta a visszajutást 2014-ben. Innentől NBII-es évek következtek, előbb 7., majd 10., ezt követően 11. helyen zártak. Az enyhe visszaesést nagyobb követte a tavalyi szezonban, amikor utolsó előtti helyen voltak kénytelenek búcsúzni.

Érdemes megjegyezni, hogy bár szegedi csapatról van szó, az a faramuci helyzet állt elő, hogy 2013 nyarán Gyulára költözött az együttes, ekkor került a klub nevébe a Grosics Akadémia is. Ezt az állapotot akkor egy rövid átmeneti megoldásnak gondolták, ám a mai napig nem tért vissza Szegedre a csapat. Erre talán már nem kell sokat várni, ugyanis hamarosan elkészül a város új stadionja, ahova jelen állás szerint a Szeged-Grosics költözhet majd be 2019-ben. 

A gyors visszajutás már csak ezért is egyértelmű célja a klubnak, igyekeztek is megtartani az NBII-es keret magját, illetve csupa magasabb osztályban szerzett rutinnal rendelkező játékost igazolni. Ezen a szinten a tapasztalatuk egyértelműen meg is van, így egészen biztosan nagy szükség lesz szurkolóink bíztatására is a vasárnapi meccsen.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók