A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bemutatjuk a Szekszárdi UFC-t!

Vasárnap a Szekszárd lesz a KTE ellenfele a Széktói Stadionban, mely egyben az utolsó hazai tétmeccse lesz 2018-ban csapatunknak.

A Szekszárdi UFC 1992 óta létezik (két évig Szekszárd Polgári SE néven szerepeltek), jogelődje az ugyanebben az évben megszűnő Szekszárdi Dózsa SE. Bár több egyesület is alakult az évtizedek során, a Dózsa tekinthet vissza a legnagyobb múltra, hiszen 1972-től stabilan a másodosztályban tudtak szerepelni, ahol az 1982-es bronzérem a legjobb eredményük. A névváltoztatás után még két évig volt NBII-es klub Szekszárdon, a kiesést követően azonban 1994 óta nem volt erre példa. Az UFC jobbára a harmadosztályban szerepel azóta, de több alkalommal is kiestek a megye I-be, ahol viszont két évnél többet sosem töltöttek. 2008 óta stabil együttesnek számítanak az NBIII-ban, többször a dobogó közelében zártak, 2013-ban ezüstérmet szereztek, tavaly a 8. helyen fejezték be a közép csoport küzdelmeit.

A múltban ezen a néven nem találkoztak a csapatok, Kecskeméti SC – Szekszárdi Dózsa párharcokat azonban többet is rendeztek az NBII-ben. A mérleg kecskeméti szempontból 2 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség. Kecskeméten utoljára 1987 augusztusában találkozott a két város csapata, akkor az Erdei Sándorral és Czéh Lászlóval a soraiban felálló KSC 2-0-ra nyerni tudott.

A Kecskeméti TE – Szekszárdi UFC meccs vasárnap 13:30-kor kezdődik a Széktói Stadionban!

Fotó: Kurdi József

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók