A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bemutatjuk ellenfeleinket: Rapid Bukarest és Universitatea Craiova

Kedden két mérkőzést is játszik csapatunk a törökországi edzőtáborban, Szabó István ugyanis minden játékosnak 90 perces terhelést szeretne adni. Előbb a Rapid Bukarest, majd az Universitatea Craiova lesz az ellenfelünk.

Mindkét klub jól szerepel ebben a szezonban a román élvonalban, a Rapid a negyedik helyen telelhet. Az idén 100. centenáriumára készülő együttes vezetőedzőjét nem kell különösebben bemutatni, a korábbi válogatott Adrian Mutu olyan klubokban futott be szép karriert, mint a Parma, az Inter, a Chelsea, a Juventus, vagy éppen a Fiorentina. Edzőként is folyamatosan lépked előre, a Rapidnál tavaly nevezték ki, és jól is szerepel vele a bukaresti csapat. Nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó, hiszen 3-szor bajnoki címet, 13-szor kupát nyert a gárda a múltban, igaz 2007 óta egyik sorozatban sem tudott az élen zárni. Nehéz, alacsonyabb osztályokban is eltöltött esztendők után most újra meghatározó együttesnek számít viszont az élvonalban a Rapid.

A bukarestiek kerete a Transfermarkt adatai alapján nagyjából 16.3 millió euró ér, a legértékesebb játékosuk Horatiu Moldovan kapus (1.8), de Marko Dzugandzic, Andrei Ciobanu, Valentin Costache és Alexandru Albu is milliós értékkel bír. Keretükben 10 légiós található, így van belga, észt, horvát, marokkói, brazil, francia, vagy éppen holland játékosuk is.

A Craiova egyel lemaradva az ötödik helyen lohol a Rapid nyomában a bajnokságban. Ahogy a Rapid, úgy a CSU is megélt nehéz szituációkat a közelmúltban, de kiegyenesedni látszik a jelenben az 1948-ban alapított klub, mely 2013-ban újjáalakult. A Craiova 4-szer volt bajnok (utoljára 1991-ben), míg a kupát 7-szer nyerte meg, legutóbb 2021-ben, amikor a Szuperkupát is behúzták mellé. Magyar szempontból is jól ismert tréner irányítja a Craiovát, az 55 esztendős Eugen Neagoe kinevezése ráadásul nagyon friss, miután Mirel Radoi lemondott posztjáról. Neagoe játékosként a Vasas és a Ferencváros játékosa is volt, a zöld-fehérekkel 1995-ben bajnoki címet nyert, ahol csapattársa volt akkor például Czéh László is.

A CSU keretének értéke majdnem 20 millió euróra rúg, Adrei Ivan a maga 2.3 milliós értékével kiemelkedik. Nicusor Bancu, Jovan Markovic, Elvir Koljic, Vladimir Screciu és Stefan Baiaram szintén a milliósok táborába tartoznak. A Craiova keretében már a hazai játékosok kapnak nagyobb teret, csak 6 külföldi játékosuk van.

A mérkőzések magyar idő szerint 13:00-kor és 16:00-kor kezdődnek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Rapid és Craiova facebook)

Média partnerek
Támogatók