A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bemutatjuk ellenfelünket, az Iváncsa KSE-t

Vasárnap Iváncsára utazik a Kecskeméti TE, ami történelmi mérkőzés lesz, hiszen a rendelkezésre álló adatok alapján ez lesz a két csapat első összecsapása. Ellenfelünk az utóbbi években rendre szép sikereket ért el, így egészen biztos kemény találkozóra van kilátás.

Az NBIII-as bronzérem átvételét ünnepli ellenfelünk (Fotó: Iváncsa KSE Facebook)

Az iváncsai futball meglehetősen régi múltra tekint vissza, 1946 óta jegyzik a sportágat a 2758 fős Fejér megyei községben. A klub megyei osztályokban szerepelt egészen 2017-ig, ekkor sikerült kivívniuk az NBIII-as indulás jogát. 2010-ben kezdődött el számukra az aranykorszak, ekkor sikerült megnyerni a megye II-es bajnokságot, amit rögtön egy ezüstérem követett a megye I-ben.

A Fejér megyei negyedosztályban innentől kezdve egyeduralkodónak számítottak, 2013 kivételével minden évben bajnoki címet nyertek. 2016-ban már nekifutottak az osztályozónak is, de akkor a Veszprém jobbnak bizonyult náluk, egy évvel később azonban a Balatonlellét már magabiztos különbséggel búcsúztatták.

Az NBIII-ban újoncként remekeltek az előző szezonban, általános meglepetést keltve sokáig a bajnoki címért is versenyben voltak a PMFC-vel és a Tiszakécskével. Bár a szezon végére elfogyott az a lendület, amivel a két riválist a végelszámolásig követni tudták volna, így is megragadtak a dobogón, rögtön bronzérmet szereztek. A csapat sikereiből Balogh László extra teljesítménnyel vette ki a részét, az Iváncsa támadója 26 góllal gólkirály lett, amihez 29 meccsre volt szüksége. Az biztos, hogy vele nem kell farkasszemet néznie védőinknek, ugyanis begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltását fogja tölteni ellenünk.

Ebben a szezonban kicsit visszaesett teljesítményük, de így is stabil középcsapatnak számítanak. Ugyanúgy 10 pontot gyűjtöttek eddig, mint mi, így igazi hatpontos derbire van kilátás.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók