A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Berki Zoltán születésétől kezdve KTE családban nőtt fel

Berki Zoltán, vagy még inkább Berki Junior élete a kezdetektől összefonódott a KTE-vel, hiszen szinte a teljes család a klub körül dolgozott. Nem volt kérdés, hogy már gyerekként ott volt minden meccsen és edzésen, a nagy öregek mellett felnőve aztán ő maga is letette a névjegyét.

„A nagypapám szertáros volt, a nagymamám mosónő, apám technikai vezető a klubnál. A KTE-vel lettem felnevelve, minden felnőtt meccsre vittek. A régi KTE pálya öltöző illatát nagyon korán magamba szívtam, minden edzésen én voltam a labdaszedő, ismertem Gyulai Feri bácsit is, a KTE alapítóját” – kezdett bele a nosztalgiába Berki Zoli. „Azt tudni kell, hogy abban az időben nemcsak csapattársak voltunk. Barátok is, akik segítették egymást, együtt voltunk jóban és rosszban is. Nagyon büszke vagyok minden csapattársamra. Többek közt főleg az öregekre, akik gyerekkoromtól ott voltak, így Bohács Feri, Csordás Feri, Seres Zoli, Horváth Laci, de sorolhatnám tovább a neveket a különböző korszakokból: Meszlényi, Csima, Rózsa, Szivics, Kuntics, Dajka, Virágh, Fütyü, Kátai, Nagy Lajos és még sokan mások. Azt nagyon sajnálom, hogy Balla Misi, Török Laci, vagy éppen Czéh Laci nem volt csapattársam, ezt az élet így hozta, most pótoljuk az öregfiúknál. Nagyon sok jó focista volt akkor egy-egy korosztályon belül is a KTE-ben, arra nagyon büszke vagyok, hogy minden korosztályban bajnok tudtam lenni.”

A 2020-as év sok szempontból jubileumi a KTE történetében, hiszen 1990-ben, illetve 1995-ben is NBIII-as bajnokságot nyert a klub. Az ifjabbik Berki Zoltának szerencséje volt ebben az érában rengeteg ikonikus kecskeméti futballistával együtt játszania, de ő maga is beírta magát a klub históriás könyvébe, hiszen a 30 évvel ezelőtti bajnoki címből 12 góllal vette ki a részét.

„Abban az időben más volt a foci! A KTE-re jellemző, látványos, gólgazdag meccseket játszottunk. Jó kis munkáscsapat voltunk, sokan munka mellett fociztak. Sok nézőnk volt, nagyon szerettek minket Kecskeméten. Nem győztünk eleget tenni a vacsora meghívásoknak, sosem felejtem el azokat az időket!”

Berki Zoli néhány kedvenc fotóját is összeszedte nekünk, melyekhez néhány sor kommentárt is fűzött.

„Ez a kép 1987-ben készült, itt kaptuk meg az új Tisza cipőket. Ez még a Linka féle csapat.”

„KSC – KTE 1-3, városi rangadó, 6000 néző! Ezen a meccsen két gólt rúgtam.”

„Ez egy 1992-es csapatkép.”

„1991. A KTE, mint magyar amatőr válogatott.”

"Egy korabeli cikk, ami sokat jelent számomra."

Zoli nagy örömére az utánpótlás is biztosított családon belül, hiszen kisfia, Márk már a KTE utánpótlásában szerepel, jelenleg az U8-as korosztály tagja. Amúgy sem szakadt el a klubtól, ma is minden mérkőzésen ott ül a lelátón, ráadásul a KTE öregfiúk életét is örömmel szervezi. 

„4 éves volt, amikor odament Karakas Feri bácsihoz, hogy jöhet-e focizni. Most természetesen nagyon nehéz neki, mert nincs edzés, így itthon rúgja szét a ház falát. Ballábas, nagyon szeret gólt rúgni!’

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók