A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Bizakodva várja a rangadót Gombos Zsolt és Domján Attila is

A KTE HUFBAU vasárnap 16:00-kor az Iváncsa KSE-t fogadja a Széktói Stadionban zártkapus mérkőzésen. A rangadó előtt mindkét vezetőedzővel hosszabban beszélgettünk.

Gombos Zsolt majdnem egy éve irányítja a KTE HUFBAU-t, vezetésével a csapat csupán négy vereséget szenvedett el 2020-ban, miközben 13 találkozón győztesen hagyhattuk el a pályát, a rangadót az élről várjuk. Csapatunk vezetőedzője, illetve a csapat is nagy elánnal készül a vasárnapi derbire.

Mondhatjuk, hogy az ősz meccse jön?

Bárminek lehet nevezni, mi most is egy ugyanolyan mérkőzésre készülünk, mint az összes többi. Természetesen nagyon fontos, ezeket szokták hatpontos mérkőzésnek nevezni, mert három pont az előnyünk, de az Iváncsának van egy elmaradt meccse is. Mindig hangsúlyoztam, hogy 38 fordulóból áll a bajnokság, úgyhogy ilyen szemmel nézve ez is csak egy meccs a sok közül, a játékosok számára persze rangadó.

Nyár óta hangsúlyozod azt is, hogy a keret minden tagjára szükség van ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat, a kozármislenyi találkozó után különösen elégedett voltál mindenkivel. Kellemes gondjaid vannak az összeállítást illetően?

Az utóbbi időszakban nem okozott sok gondot a csapat összeállítása, mert kevesen voltunk. Kellemes helyzetben vagyok a teljesítményeket látva most, hogy kik alkossák a kezdőt, mert lesz visszatérőnk is, de az érzelmi döntéseket félre kell tenni. Ismerjük az Iváncsát, felkészültünk belőlük, szakmai és taktikai szempontok alapján olyan összeállításban fogunk kifutni a pályára, mellyel sikeresek lehetünk ellenük.

Nyáron jött el az a pillanat, amikor elkezdődhetett egy új csapat felépítése, amit sokkal inkább a saját képedre tudtál már formálni. Elégedett vagy az ősszel eddig?

Reálisan nézve pár ponttal terveztem többet, főleg két hazai meccset sajnálok. Nem a legjobban kezdtünk, kikaptunk a Fraditól, de ez betudható annak is, hogy a rajt előtti héten még két játékos érkezett, kellett idő, amíg összecsiszolódik a csapat, megszokják egymást a játékosok. Azóta sok idő telt el, a jelenlegi helyezésünkkel elégedett vagyok, persze ez hétről hétre változhat. 41 pontunk van 18 mérkőzésből, én 45-re számoltam ősszel, de nincs gond, majd tavasszal bepótoljuk.

Egy hosszú szezon hajrájához közelít a csapat, ezen kívül még két mérkőzésünk maradt hátra. Az utolsó hetek eredményei, illetve a hangulat is azt mutatja, hogy a társaság jól tud belemenni a hajrába. Milyennek látod az öltözői hangulatot?

Ezen a héten is nagyon egy irányba húzott a társaság, a kozármislenyi sikerhez is ez kellett. Most is ugyanúgy jó a hangulat az öltözőben, fejben nagyon egyben vannak a srácok. Vannak olyan játékosok is a keretben, akik mind a 20 tétmeccset szinte végig játszották, gondolok itt a két szélső védőnkre, nekik plusz pihenőt is kellett adnom. Nem is akárhogyan dolgoznak viszont most is, úgyhogy rendben vagyunk.

Sajnos szurkolók nélkül kell megvívni ezt a rangadót, mennyiben befolyásolja ez a találkozót?

A nézőkért játszunk, a szurkolók segítenek bennünket. Lelkiekben nagyon sokat tudnak segíteni, sokszor tapasztaltam az, hogy kedvezőtlen helyzetben is a végsőkig buzdították a csapatot. Ez biztosan hiányozni fog. Felkészültünk azonban erre is, ott volt már erre a kozármislenyi meccs. Mindkét csapatnak ugyanaz a helyzet, ez nem befolyásolhatja a teljesítményünket.

Domján Attila 2017 nyara ót irányítja az akkor NBIII-ba frissen feljutó Iváncsát. A korábban Csákváron dolgozó és futballozó szakember nagyon eredményes három szezont teljesített csapatával, hiszen újoncként bronzérmesek lettek, majd egy hetedik hely után a csonka bajnokságot a negyedik pozícióban fejezték be. Ahogy a vezetőedzői poszt is évek óta stabil a klubnál, úgy igaz ez a játékoskeretre is, jellemzően hiányposztokon erősítenek, ebben látja a sikeresség okait ellenfelünk vezetőedzője.

Nyugodtan kijelenthetjük a két csapat szereplését nézve, hogy az ősz rangadójával érünk féltávhoz az NBIII-ban. Hogyan készültök a mérkőzésre?

Rangadónak mondhatjuk valóban a mérkőzést, bár a mi szempontunkból szerintem bravúr, hogy itt az utolsó őszi fordulóban rangadót tudunk játszani a Kecskeméttel. Más a két csapat célkitűzése, Kecskeméten mindenképpen NBII-es csapatot akarnak jövőre, nekünk az első hat volt a cél. Nagyon örülünk, hogy így sikerült ez a félszezon számunkra. Különösebben nem változott a felkészülésünk, a heti rutin szerint készülünk. Péntekre szabadnapot kaptak a játékosok, szombat reggel edzünk még egyet, vasárnap aztán indulunk Kecskemétre, remélhetőleg egy jó mérkőzésre.

A korábbi években rendre elmondtad egy-egy Kecskemét – Iváncsa találkozó előtt, hogy szeretnétek a saját játékotokat játszani, semmiképpen sem szeretnétek visszaállni védekezni. Aligha változott az edzői filozófiád, jól sejtem?

Nem változott, ugyanez a filozófiánk idén is. Semmiképpen sem szeretnénk odamenni, és egy bunkerfutballal 0-0-át játszani. Nem lehetnek nézők, de ez a játék mégis azért van, hogy gólra játsszuk, illetve minél élvezhetőbb mérkőzések legyenek. Most is próbálunk támadólag fellépni, de nyilván egy sokkal jobb minőséget képviselő csapattal fogunk játszani, nem minden esetben fog ez sikerülni. Biztosan lesznek olyan periódusok, amikor mi tudunk dominálni, de olyan is, amikor a Kecskemét. Nem fogunk kibújni a bőrünkből, de nem is tudnánk, mert nem olyan csapat vagyunk, mely ki tudna védekezni egy meccset 0-0-ra.

Mi lehet döntő szerinted egy ilyen rangadón?

Játékban talán egyik csapat sem fogja nagyon felülmúlni a másikat. Nagyon fontos, hogy a Kecskemét egyik legnagyobb erősségét, a pontrúgásokat hogyan tudjuk kivédekezni, mert egy ilyen szituáció ki tudná zökkenteni a medréből a mérkőzést. A mai világban már azért minden adott ahhoz, hogy feltérképezzék egymást a csapatok, ismerjük mi is a Kecskemét erősségeit, nyilván a gyengeségeit is, bár sokat ebből nem véltünk felfedezni.

Az Iváncsa egy hosszú győzelmi sorozattal kezdte a szezont, sokáig vezettetek, most is nagyon jól álltok. Összességében hogyan értékelnéd a csapat őszét, mi volt a siker titka?

Mindenképpen sikeres ez a szereplés. Nagyon jól elkaptuk a rajtot, akkor olyan mérkőzéseket is megnyertünk, melyek nem feltétlenül nekünk álltak a meccs képe alapján, jól jöttünk ki viszont a fordulópontokból. A siker titkának az állandóságot mondanám, mert nagyon kevés mozgás volt a csapaton belül. Mindig két-három igazolásunk van általában, kifejezetten hiányposztokra, amiket nem érzünk annyira stabilnak. Nagy mozgás tehát nincs, ez a legnagyobb erősségünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók